UDI'19 treft Longa'30 in Lichtenvoorde.
UDI'19 treft Longa'30 in Lichtenvoorde. Foto: Peter Kuijpers

UDI'19 neemt zaterdag wat lessen mee naar Longa'30

Voetbal 654 keer gelezen

LICHTENVOORDE | Voor de tweede week op rij komt UDI'19/CSU op zaterdagavond in actie. Na de ouverture tegen Moerse Boys (2-2) wacht ditmaal Longa'30 in Lichtenvoorde. De Udenaren nemen een paar lessen van vorige week mee naar Longa'30, dat afgelopen seizoen promoveerde en het seizoen begon met een 4-2 nederlaag bij Halsteren.

De conclusie na afloop van het treffen met Moerse Boys was vrijwel unaniem in het Udense kamp: UDI'19 had zichzelf tekort gedaan. "We hebben aantrekkelijk veldspel laten zien en anticipeerden goed op onze tegenstander. Door knullig balverlies stonden we in een tijdbestek van een paar minuten niet 1-0 voor, maar ineens 1-2 achter. Na de 2-2 maakte maar één ploeg aanspraak op de winst. We vergaten onszelf te belonen. Dat heb ik de spelers ook gezegd", aldus UDI-trainer Lodewijk de Kruif, die ook een andere les meeneemt naar Longa'30. "De spelers van Moerse Boys zeurden, klagen, vielen. Alles om het puntje over de streep te trekken. Daar gingen wij teveel in mee. Dat moet dus anders."
De Kruif gaat elke wedstrijd uit van zich eigen kracht, maar de vraag is of de Edenaar ook vasthoudt aan dezelfde basiself. Met name Raoul Oomen kende een zeer goede invalbeurt en ook Dick Smits zal azen op een basisplaats. Wie zeker is van zijn plek, is Michiel Merks, die Nick van der Horst en Sem Verhoeven heeft verslagen in de strijd om een plek onder de lat. "Na drie seizoenen op de bank is het lekker om nu een basisplaats te hebben. We willen een mooi seizoen gaan draaien."

Programma Hoofdklasse B:
Longa'30          - UDI'19/CSU     (zaterdag 7 september, 18.30 uur)   
OJC Rosmalen      - Baronie           
AWC               - Silvolde          
SV Meerssen       - Halsteren         
EHC/Heuts         - IFC               
GVV Unitas        - Juliana'31        
Nuenen            - Minor             
Moerse Boys       - RKZVC             

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant