De opkomst van de teams met het arbitrale trio
De opkomst van de teams met het arbitrale trio Foto's Gerard Beekmans

Blauw Geel'38/Jumbo leidt de dans in de Derde Divisie Zondag

Voetbal 1.194 keer gelezen

VEGHEL – Het was zeker niet een van de beste wedstrijden van de Veghelaren de laatste tijd. Vooral in de eerste helft werd Blauw Geel'38 met tijden door de bezoekers uit Echt overlopen. Met zeven corners voor rust en Blauw Geel'38 niet een zegt dat wel wat van de veldverhoudingen. Mustafa Guler miste een strafschop maar Koen van der Zanden bracht de Veghelaren tegen de verhouding in op 1-0. Na rust kwam er meer evenwicht. Nadat Mark Dobbelsteen de score verdubbelde kwam EVV nog terug naar 2-1 via Siem van Dijck, maar verder liet Blauw Geel'38 het niet komen en was de derde winst een feit.

Door Peter Kuijpers

Er hing een aparte spanning vooraf rond het duel. Na twee gewonnen wedstrijden was de verwachting dat het de Veghelaren het wel eens zwaar zouden kunnen krijgen. Van Casteren zei het ooit eerder: "EVV is een ploeg waar je maar moeilijk van wint en wel degelijk van kunt verliezen." Trainer René Eijer begon verrassend in Veghel door zijn team hoog te laten starten en daar hadden de Veghelaren de grootste moeite mee. Toch hadden de matig spelende Veghelaren al na vijf minuten op voorsprong kunnen komen. Keeper Michel Vercruysse vergreep zich aan Mark Dobbelsteen en zag geel van scheidsrechter Sander de Brito Roque die de bovendien de bal op de penaltystip plaatse. Veel te zacht en onzuiver ingeschoten door Mustafa Guler werd het een makkelijke prooi voor Vercruysse.

Mark Dobbelsteen wordt gehaakt door de EVV-doelman: Penalty

Stabiliseerde
EVV putte er moed uit en trok nog steviger van leer. Vooral de flankaanvallers waren snel en behendig. Tot twee maal toe kwamen ze vrij voor Ralph Vos waarbij de Geffenaar fraai redde. De grootste kans was er voor Rick Polman, maar Vos voorkwam de 0-1 voor EVV. Beter werd het na een half uur en de wedstrijd wat stabiliseerde. Een combinatie tussen Jeroen van Schoonhoven en Ben van den Nieuwenhof bracht Koen van der Zanden schuin vrij voor het doel die vervolgens de trekker over mocht overhalen. 1-0. Van den Nieuwenhof kreeg kort hierop de bal panklaar op zijn schoen vrij voor Vercruysse maar de 2-0 bleef uit.

Duel tussen Sander Egmond en Martijn Stuff (12)

Subliem
Na rust een ongewijzigd Blauw Geel'38/Jumbo. De vraag was hoelang het Mark Dobbelsteen uit zou houden omdat hij door een blessure niet voluit kon trainen afgelopen week. Van der Zanden liep ondertussen tegen geel aan nadat hij Demen Roumen tegen het kunstgras werkte. Van Casteren riep Jeroen van Schoonhoven (niet fit) naar de kant en kwam Danny Verbakel en kort daarna kwam Jamey Raas voor Van der Zanden. Er kwamen kansen voor Blauw Geel'38 uit de omschakeling bij het alles of niets offensief van de Limburgers. Dan viel daar plots de verlossend lijkende 2-0. Een subliem doelpunt van grote schoonheid. Een heuse kaats binnen de zestien en weer teruggelegd door Van der Zanden op Dobbelsteen die tekende voor de 2-0. Met nog een kwartier te gaan werd het vaak hectisch, maar met counterkansen voor Blauw Geel'38. Acht minuten voor tijd viel dan toch de 2-1 door Siem van Dijck, maar in de nog resterende negen minuten (vijf plus vier minuten blessuretijd) hield Blauw Geel'38 het straatje schoon en was de derde winst op rij een feit. De Veghelaren zijn koploper op basis van een beter doelsaldo dan Groene Ster. Zaterdag gaat de reis naar Gemert dat knap won uit bij FC Lienden.

Stuff houdt Koen van der Zanden (L) van de bal

Keuzes
Trainer Niels van Casteren: "We begonnen matig vandaag. Veel te kort in balbezit en veel balverlies. Verkeerde keuzes echt gewoon niet goed. Daardoor kwamen zij veel te makkelijk in de omschakeling en kregen grote kansen. Gelukkig stond Ralph Vos een puike partij te keepen. Toch kregen wij ondanks dat drie dikke kansen waaronder die strafschop die Mustafa miste. Maar die kans van Ben van den Nieuwenhof had er ook wel in gemogen. Jeroen heb ik gewisseld omdat hij niet geheel fit was. Hij kon niet brengen wat ik van hem verwacht. Daarom hebben we Danny gebracht die dat prima invulde. We scoren gelukkig de 2-0 met nog kansen op 3-0. Het werd nog even spannend,maar we sleepten er ons goed doorheen. Prima zege we gaan ons komende week voorbereiden op Gemert.

Blauw Geel'38/Jumbo Ralph Vos, Sjaak Egmond, Tim Rerimassie, Tom Dekkers, Mustafa Guler, Zain Moghal ,Mark Dobbelsteen (84. Martijn van Kessel), Sander Egmond, Jeroen van Schoonhoven (56. Danny Verbakel), Ben van den Nieuwenhof, Koen van der Zanden (67. Jamey Raas).