Het concert vindt plaats in de Petruskerk.
Het concert vindt plaats in de Petruskerk.

Speciaal herdenkingsconcert in de Petruskerk in Uden

Algemeen 675 keer gelezen

UDEN | In de Petruskerk in Uden wordt op dinsdag 17 september een speciaal herdenkingsconcert uitgevoerd ter herinnering van 75 jaar Operatie Market Garden door een internationaal gelegenheidskoor, samengesteld uit 32 zangers en zangeressen uit betrokken landen (onder andere Amerika, Engeland, Duitsland en Nederland).

Het klassieke repertoire dat tijdens deze avond ten gehore wordt gebracht is eveneens afkomstig van diverse componisten, verspreid over landen die betrokken waren bij WO2. Van de prachtige muziek is één werk speciaal voor deze bijzondere gelegenheid gecomponeerd. Het speciale koor staat onder leiding van dirigent en componist Peter Leech (zoon van een veteraan). Leech heeft een

indrukwekkende staat van dienst. Hij dirigeerde verschillende koren verspreid over de hele wereld. Momenteel is hij ook als docent verbonden aan de Cardiff University of Music in Wales. De concerten worden gehouden in Hullsen, Groesbeek en Uden.

Informatie
Het concert begint op dinsdag 17 september om 20.00 uur en eindigt rond 21.00 uur. Er is geen pauze. Deze concertreeks wordt georganiseerd door het Vrijheidsmuseum in samenwerking met Beatrix Smit en het Dominicanenklooster Huissen. Voor het concert op 17 september in de Sint Petrus kerk in Uden kun je via het parochiecentrum te Uden een kaartje kopen met reductie. Bij het parochiecentrum zijn de kaartjes voor 2,50 euro te verkrijgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant