Bob van Lith. (Foto: Jeroen Engelen)
Bob van Lith. (Foto: Jeroen Engelen)

Koploper O.S.S.'20 overklast Westlandia en haalt flink uit

Voetbal 1.080 keer gelezen

OSS | Westlandia was vorig seizoen de angstgegner van O.S.S.'20 met twee overwinningen. Trainer Bertran Kreekels waarschuwde zijn ploeg voor de Westlanders, maar dat was vandaag niet nodig. Met overtuiging overklaste O.S.S.'20 de tegenstander, waarbij Westlandia blij mocht zijn dat het 'maar' 5-0 bleef. De Ossenaren gaan daardoor aan kop in de Derde Divisie.



Jos Peltzer en Tony de Groot. (Foto: Jeroen Engelen)

Kreekels was nog niet eens zo heel tevreden over het spel in de eerste helft. Wel over de effectiviteit, want van de drie kansen waren er twee raak. Tom Pijnenburg opende de score in de 10e minuut, Jos Peltzer verdubbelde de stand na een klein half uur spelen. In de tweede helft ging Westlandia -dat niet kon beschikken over aanvallers Edouard Duplan en Giovialli Serbony- opportunistischer spelen en daar profiteerde de thuisploeg van. Binnen een uur viel de beslissing. Bob van Lith maakte de 3-0 en deed dat met zijn mindere linkerbeen. Zijn tweede competitietreffer en opvallend genoeg allebei met zijn linkerbeen. Na de 3-0 maakten Peltzer en Pijnenburg er nog 4-0 en 5-0 van. "Daarna deden wij niet zoveel meer en Westlandia kon niet meer. Het is lekker dat we na Jong ADO Den Haag opnieuw met 5-0 winnen", aldus Kreekels.

Peltzer
Wat Kreekels goed moet doen, is dat verschillende spelers in zijn ploeg een goal kunnen maken. De topscorer van vorig seizoen Tony de Groot heeft nog niet gescoord, maar met Van Lith, Pijnenburg en Peltzer is er genoeg scorend vermogen over. Vooral Peltzer maakt indruk, nu hij in de spits de geblesseerde Rob van Sonsbeek vervangt. "Jos is een heel onberekenbare speler. Soms zie je hem delen van de wedstrijd niet, maar vervolgens schiet hij ze heel makkelijk binnen." Nieuweling Tim Waterink was eigenlijk gehaald als spits, maar Peltzer is hem gepasseerd in de pikorde. "Tim heeft een mindere periode gehad. Heel vervelend voor hem dat Jos hem nu is gepasseerd."



Jos Peltzer. (Foto: Mark Pouwels)

Blessures
Tegenvaller voor O.S.S'.20 is dat vandaag drie spelers uitvielen met blessures. Joep van de Rande liep een spierblessure op, Bob Zonnenberg had last van een ijsbeentje en Engelen viel uit met een hoofdblessure. De komende dagen komt er meer duidelijkheid over de ernst van de kwetsuren.



Joep Engelen viel geblesseerd uit. (Foto: Jeroen Engelen)

Opstelling O.S.S.'20: Rick van der Leest, Bart Spierings, Joep van de Rande (35. Max Verkuijl), Joep Engelen (65. Dirk Pijnenburg), Bram Eltink, Bob Zonnenberg (20. Rene Geerts), Brian Campman, Tom Pijnenburg, Bob van Lith, Tony de Groot en Jos Peltzer.

Derde Divisie Zondag:
Jong ADO Den Haag-ADO'20 2-0
Gemert-Blauw Geel'38/Jumbo 1-1
FC Lienden-Groene Ster 0-0
Hoogland-Dongen 1-1
EVV-Quick 2-1
DEM-HSC'21 4-1
UNA-Hercules 2-2
O.S.S.'20-Westlandia 5-0
OFC-Vrij

1.O.S.S.'20 4-10
2.Blauw Geel'38/Jumbo 4-10
3.Groene Ster 4-10
4.HSC'21 4-7
5.DEM 4-7
6.ADO'20 4-6
7.Gemert 4-5
8.EVV 4-5
9.Hoogland 4-5
10.Hercules 3-4
11.OFC 3-4
12.Jong ADO Den Haag 3-3
13.Dongen 4-3
14.FC Lienden 3-2
15.Westlandia 4-2
16.UNA 4-2
17.Quick 4-0

Groene Ster-EVV
ADO'20-Gemert
Blauw Geel'38/Jumbo-Dongen
HSC'21-Jong ADO Den Haag
OFC-DEM
Hercules-Hoogland
UNA-O.S.S.'20
Westlandia-FC Lienden
Quick-Vrij

Tony de Groot. (Foto: Jeroen Engelen)
Bram Eltink. (Foto: Jeroen Engelen)
Dirk Pijnenburg. (Foto: Jeroen Engelen)
Tom Pijnenburg. (Foto: Jeroen Engelen)
Tom Pijnenburg. (Foto: Jeroen Engelen)
Bob van Lith. (Foto: Jeroen Engelen)
Tom Pijnenburg. (Foto: Jeroen Engelen)
Joep Engelen. (Foto: Mark Pouwels)
Tony de Groot. (Foto: Mark Pouwels)
O.S.S.'20 - Westlandia. (Foto: Mark Pouwels)
Max Verkuijl. (Foto: Mark Pouwels)
Bob van Lith. (Foto: Mark Pouwels)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant