Afbeelding
Foto: Henk Lunenburg
FOTO'S

75-jarige Helenastraat onthult eerste attentietegel

Historie 971 keer gelezen

UDEN | De eerste attentietegel in Uden is gisteren onthuld, tijdens de feestelijke activiteiten van Buurtvereniging de Helenastraat, die haar 75-jarig jubileum vierde.

Onlangs zijn in het centrum van Uden door de Stichting Uden in Geschriften in nauwe samenwerking met de gemeente Uden her en der attentietegels geplaatst. Dit om de inwoners en bezoekers van Uden erop te attenderen dat er op bepaalde plaatsen een historisch gebouw heeft gestaan. Op de eerste tegel die werd onthuld is een foto afgebeeld van een gebouw dat dienst heeft gedaan als kazerne van de Koninklijke Marechaussee. Ook de Boerenleenbank en de vereniging het Groene Kruis, later het Wit-Gele kruis genoemd, hebben gebruik gemaakt van het gebouw, dat in de volksmond beter bekend stond als 'Huize de Roos'. Het was gelegen op de driesprong van de Helenastraat, Groeneweg en Kerkakkerstraat.

Ereboog
Na het onthullen van de attentietegel werd de grote ereboog die herinnert aan 1944/45 onthult door Inez van Tienoven. Drie leden van Gilde Sint Barbara en Sint Lucia waren bij de onthulling aanwezig en brachten een vendelgroet.
Deze onthullingen waren de aftrap voor het 75-jarig bestaansfeest van buurtvereniging Helenastraat, dat eind van de maand gevierd wordt. Voorzitter Wim Wijdeven is vol vertrouwen in de toekomst en nodigde alle aanwezigen uit voor het bijwonen van het 100-jarig bestaansfeest over 25 jaar.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant