WHV won bij Irene.

5E: Ollandia en FC Uden delen koppositie, De Rakt in slotfase naast Nieuw Woensel

Voetbal 1.286 keer gelezen

FC Uden heeft de goede seizoenstart een passend vervolg gegeven door Nederwetten met 1-4 te verslaan. De Udenaren staan door de winst mede aan kop met Elsendorp en Ollandia, dat vrij eenvoudig won van Fiducia (3-1). FC De Rakt speelde met 2-2 gelijk tegen Nieuw Woensel. De gelijkmaker voor de ploeg van coach Eus Marijnissen viel in de laatste minuut, Odiliapeel verloor met 2-1 bij Elsendorp.

Doelpunten van Stefan Erven, Steven van Dijke en Robert Erven hielpen Ollandia aan drie punten tegen Fiducia.

Gemakkelijke middag FC Uden
FC Uden had slechts één helft iets te duchten van Nederwetten. Melih Polat maakte na een half uur de 0-1 en verdubbelde de score na een klein uur spelen. Faruk Polat maakte aan alle twijfel een eind voordat Mike van Lierop in de slotfase nog de 0-4 maakte. In blessuretijd scoorde Nederwetten nog tegen.

Late gelijkmaker FC De Rakt
In Eindhoven leek FC De Rakt tegen een nederlaag aan te lopen bij Nieuw Woensel, maar laat in de tweede helft knokte de Udense equipe zich nog terug naar 2-2. Rens van Rakt zorgde voor de aansluitingstreffer voordat Lars Gevers (penalty) de 2-2 noteerde. "Teveel spelers waren niet bij de les. We mogen blij zijn met een punt, maar absoluut niet met het vertoonde spel", aldus Eus Marijnissen van FC De Rakt.
Odiliapeel verloor met 2-1 bij Elsendorp. Niels van de Brand maakte vanaf elf meter de enige goal namens de Peel.

WHV verslaat Irene
WHV heeft in Gemonde drie punten gepakt. Al na vijf minuten stond het 1-1. Thijs Lunenburg (penalty) zorgde voor de openingstreffer namens WHV, maar via een eigen doelpunt van Tim Buunen was het alweer snel gelijk. Vervolgens dicteerde Irene het spel en kwam ook op 2-1. Na een foutje van de Irene-keeper tekende Bart van de Wielen echter voor 2-2. Na rust was WHV de beste ploeg en via Thomas Bosch, op aangeven van Yorick van de Rakt, werd het 2-3. Het duo herhaalde dit huzarenstukje niet veel later: 2-4. Na een foutje van doelman Glenn Bosch kwam Irene nog terug tot 3-4, maar verder liet de formatie van coach Toon Op 't Hoog het niet komen.