Rhode. (Foto: Max Vervoort)
Rhode. (Foto: Max Vervoort) Foto: Picasa

Bas van Kuringen: 'Rhode is een lastig te kloppen ploeg'

Voetbal 322 keer gelezen

RHODE | Rhode verraste vorig jaar vriend en vijand door als promovendus naar de eerste klasse als zevende te eindigen. Dit seizoen zullen de tegenstanders ongetwijfeld rekening gaan houden met de Rhodenaren. "Het is toch hartstikke knap dat we dat als dorpsclub voor elkaar hebben gekregen. Door saamhorigheid en knokken voor iedere meter kun je een hoog niveau bereiken", aldus middenvelder Bas van Kuringen (29).

Van Kuringen was onder trainer Theo van Lieshout een vaste waarde toen Rhode overtuigend kampioen werd in de tweede klasse. Vorig jaar in de eerste klasse zat hij echter vaak op de bank. "Onder Theo speelden we veelal vechtvoetbal, maar dat heeft ons heel ver gebracht. Het was ook jammer dat hij niet door mocht gaan als trainer. Met John Meijs hebben we een trainer die puur uitgaat van voetballen. Ook als we onder druk staan, moeten we de vrije man zoeken. Het is wennen voor ons en dat gaat met vallen en opstaan. We spelen ook een ander systeem en dat bevalt me wel. Als linkshalf heb ik er mijn plekje veroverd. Met John Meijs als trainer kunnen we doorgroeien naar een nog hoger niveau."

Doel
Een doelstelling heeft Rhode nog niet uitgesproken. Toch denkt Van Kuringen dat handhaving in eerste instantie het belangrijkst is. "Een tweede seizoen in de eerste klasse is moeilijker, want tegenstanders kennen ons nu. Maar met ons spelersmateriaal en tactiek zijn we net als vorig seizoen een lastig te kloppen ploeg. Vorig jaar zijn we een aantal keer door de ondergrens gezakt, maar hebben we ook regelmatig uitstekend gespeeld tegen hoger geklasseerde ploegen."

Brabantia
Rhode speelt komende zondag tegen Brabantia. "Een ploeg met een hele snelle voorhoede en een goed middenveld. Vorig seizoen waren we gelijkwaardig, maar je weet nooit hoe clubs uit de stad er na een 'transferperiode' voor staan. Het zal afwachten worden komende zondag."

Zaalvoetbal
Van Kuringen combineert het veldvoetbal met zaalvoetbal. Met ZVS promoveerde hij naar de eerste divisie. "Een heel aardig niveau en we treffen dit seizoen veel tegenstanders die beter zijn. Er staan echt jongens met veel kwaliteiten tegenover ons. Ik merk dat ik door het zaalvoetbal aan de bal sterker ben geworden en ook vaker een actie kan maken. Verder is het bikkelen en gas geven, die eigenschappen heb ik op het veld ook."

Eerste klasse C:
1. HVCH 2-6
2. Woezik 2-6
3. Leones 2-6
4. SC 't Zand 2-4
5. Brabantia 2-3
6. Rhode 2-3
7. Alverna 2-3
8. TOP 2-3
9. Nemelaer 2-3
10. NEC 2-3
11. FC Eindhoven 2-1
12. Unitas'30 2-0
13. Erp 2-0
14. Best Vooruit 2-0

Woezik - HVCH
TOP - Nemelaer
Leones - Alverna 
Rhode - Brabantia
Best Vooruit - FC Eindhoven
Erp - NEC
SC 't Zand - Unitas'30
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant