Afbeelding
Foto: Peter Noy
FOTO'S

Rollators zorgen voor 'opstopping' in centrum Uden

Human Interest 2.832 keer gelezen

UDEN | Een lange rij bewoners van Carolushof en Odiliaflat liep woensdagmiddag met hun rollator, loopstok, rolstoel of scootmobiel richting het tegenoverliggende SASA Sushi & Grill restaurant in het centrum van Uden. Dit zorgde voor een opstopping voor de ingang van het restaurant. Om de veiligheid te waarborgen waren twee Udense Boa's (buitengewoon opsporingsambtenaar) geregeld om alles in goede banen te leiden. De Boa's Wim Arts en Lizza van de Rakt waren niet te beroerd om de rolstoelers over de drempel van het restaurant te helpen.

tekst en foto's: Peter Noy

"Dit is ons jaarlijkse uitstapje en daar doen maar liefst 38 bewoners aan mee", glundert vrijwilligster Elise Kuijpers. "We zijn blij dat de eigenaren van SASA een scherpe prijs met ons hebben afgesproken zodat de bewoners maar vijf euro hoeven bij te betalen. Wanneer de bewoners na afloop uit dankbaarheid een hand, knuffel of kus willen geven, geeft dat een warm gevoel. Dat doet een mens goed", vertelt Elise. Samen met de andere vrijwilligsters Maja, Thea en Truus heeft Elise Kuijpers dit uitstapje voor de bewoners georganiseerd. "Daarnaast houden we regelmatig binnenactiviteiten in Recreatieruimte Tuinzicht waaronder gymnastiek, kaarten, koersballen, bloemschikken, sjoelen en etentjes", zegt Elise. Aanleunbewoners van de 143 appartementen Carolushof en Odiliaflat kunnen hier gebruik van maken. "We zijn in totaal met 13 vrijwilligers die de diverse activiteiten voorbereiden en organiseren. Ik ben gemiddeld vier tot acht uur per week als vrijwilliger actief voor Tuinzicht. We kunnen altijd nog extra vrijwilligers gebruiken. Vele handen maken licht werk." 

Driegangenmenu
De bewoners kregen een driegangenmenu inclusief twee consumpties voorgeschoteld. "In verband met de keukenplanning moesten de mensen vooraf hun keuze uit de verschillende gerechten aan ons doorgeven. Daardoor verliep alles soepel deze middag. We merkten duidelijk dat de bewoners ervan hebben genoten. Deze uitstapjes zijn voor herhaling vatbaar", zegt Elise tot besluit.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant