Afbeelding

Boswerkzaamheden in de gemeentebossen bij Udenoord

Algemeen 890 keer gelezen

UDEN | In de bossen van Uden worden komende weken tussen de Zevenhuizerweg en Udensedreef, reguliere boswerkzaamheden uitgevoerd. Door middel van een dunning wordt sturing gegeven aan de bosontwikkeling. Dit betekent dat er bomen worden weggehaald om de overige bomen in het bos meer groeiruimte te geven waardoor deze beter kunnen uitgroeien.

Zo zullen kleine en grote inheemse loofbomen en markante bomen langs paden meer ruimte krijgen. Op verschillende locaties in het bos worden groepjes bomen weggehaald, waardoor er open plekken ontstaan. Op deze plekken vestigen zich in de toekomst jonge bomen. In het bos worden later ook inheemse loofboompjes geplant van soorten die nu nog niet in het bos voorkomen, zoals de linde en de haagbeuk. De te vellen bomen zijn aangeduid met een oranje markering. Dit najaar en winter worden op meer locaties in de Maashorst deze werkzaamheden uitgevoerd.

Werken volgens natuurrichtlijnen
Tijdens de werkzaamheden wordt gewerkt volgens de gedragscode bosbeheer. In deze gedragscode is vastgesteld hoe er bij werkzaamheden wordt omgegaan met aanwezige flora en fauna. Bomen met specifieke natuurwaarden, zoals nestbomen van roofvogels, worden gespaard. Deze bomen hebben een groene markering gekregen. Tijdens de werkzaamheden kun je het bosgebied blijven bezoeken. Let wel op voor de bosbouwmachines die de bomen vellen en het hout uitrijden. Deze machines rijden ook op de paden. In verband met je eigen veiligheid moet je voldoende afstand houden tot de machines. Daarnaast kunnen paden tijdelijk afgesloten of minder goed toegankelijk zijn. Voor meer informatie: www.uden.nl/maashorst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant