Afbeelding

2000ste bezoeker tentoonstelling Vluchtoord

Centrum 28 keer gelezen
UDEN - Burgemeester Hellegers opende 21 februari in de ruimte van Stichting C de tentoonstelling 100 jaar Vluchtoord Uden geopend door. Op 11 maart werd de 1000-ste bezoeker op de Vluchtoord-tentoonstelling ontvangen. Na die tijd bleef de belangstelling, zowel bij Udenaren als mensen van ver daarbuiten, groot. Zondag 29 maart (nog geen 3 weken later) werd Mevr. Riet van de Voort-Pennings uit Uden als de 2000-ste bezoeker begroet door de voorzitter van de Heemkundekring Uden. Zij werd verrast met een doosje lentebonbons en het boek ‘Van heidegrond tot Vluchtoord Uden’ waar ze zéér blij mee was.

[image=304424]

Op de tentoonstelling met een oppervlakte van ongeveer 350 m2 en ingericht door Jacques Brouwer, Luciën Bressers en Jacqueline van Driel, zijn documentatie, informatie, maquettes, schaalmodellen en een film van met name Vluchtoord Uden te zien. Ze geeft een goede informatie over de voor vele Nederlanders wat onbekende oorlog. En dat de tentoonstelling er in slaagt om meer over die tijd en met name over het Vluchtoord Uden en wat dat voor Uden betekende aan de weet te komen, bewijzen de zeer positieve reacties in het gastenboek. De geschiedenis van het openluchtspel ‘Grenslicht’ in Naat Piek schijnt zich te herhalen: vele Udenaren willen ook deze tentoonstelling gezien hebben.
Dat kan nog tot en met a.s. zaterdag 4 april. De tentoonstelling is gratis te bezoeken in het gebouw van Stichting C, Mondriaanplein 16a, 5401 HX, Uden tijdens openingstijden én via de ingang van de bibliotheek. Dat betekent deze week op dinsdag, woensdag en donderdag van 11.00 tot 20.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Reserveren van rondleidingen voor deze week is ook nog mogelijk. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met: VVV Uden, Mondriaanplein 22a, Uden, tel. 0413- 250 777 of mail naar .

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant