Afbeelding

Nieuw evenement Hemelvaart: Ujes Feest

Centrum 159 keer gelezen
UDEN - In het Hemelvaartsweekend barst er een nieuw evenement los in Uden. Op 14, 15 en 16 mei staat de Markt in het teken van het ‘Ujes Feest’. Een volksfeest dat volledig draait om eten, drinken, streekproducten en entertainment. De vergunningen zijn rond, de samenwerking met de horeca is geregeld en de posters zijn al gedrukt. “Het wordt een spraakmakend evenement voor jong en oud”, belooft de organisatie.

[image=305060]

Voor het Ujes Feest wordt de Markt omgetoverd tot een horecaplein, waar restaurants, cafés en aanbieders van streekproducten zich presenteren. In het midden komt een podium voor optredens, omgeven door zitjes. Eén zijde van het plein wordt in beslag genomen door een grote horecatent, die Party-Catering Verstraten exploiteert. Ook hier treden verschillende artiesten op. Welke dit zijn, blijft nog even geheim. De organisatie legt op dit moment de laatste hand aan de programmering. Deze wordt volgende week bekendgemaakt.

Voor jong en oud
De initiatiefnemers zijn bekenden in het Udense evenementencircuit. Frans Verwijst, Jean-Louis van der Veen - beiden bekend van Uden on ice - en Tonnie Verstraten bedachten samen het concept. “Het gaat om een compleet nieuw evenement, dat vanaf nu elk jaar moet terugkeren”, zegt Frans Verwijst. “Hiervoor werken we nauw samen met diverse horecabedrijven en ondernemers, die voor een deel participeren in het concept.” Jean-Louis van der Veen vult aan: “Het streven is op eigen kracht een laagdrempelig en gezellig feestweekend te organiseren dat elk jaar terugkeert en voor ieder wat wils biedt.”

Drie dagen feest
Het Ujes Feest begint op donderdag 14 mei - Hemelvaartsdag - en duurt tot en met zaterdag 16 mei. De programmering wordt bekendgemaakt in de week van 6 april. Dan gaat ook de website www.ujesfeest.nl de lucht in.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant