Afbeelding

‘Tuin dokter Grimbergen’ centraal in bouwplan

Wonen 223 keer gelezen
UDEN | Park Paviljoen Hulsthof, zo heet het woningproject dat Realher in de ‘tuin van dokter Grimbergen’ wil realiseren. Die tuin blijft bestaan. “Het is aangeduid als monumentaal bos en wordt gehandhaafd.”

[image=306031]

“We hadden eerder een plan waarbij heel het bos zou verdwijnen” legt projectontwikkelaar Roan Raymakers uit. “Daar was veel weerstand tegen en dat heeft ons bij dit plan gebracht waarin het bos wordt opgewaardeerd. Er gaan enkele bomen weg en er komt er een aantal bij. De gemeente heeft nu gesteld: als de buurt het goed vindt, vinden wij het ook goed.”
Park Paviljoen Hulsthof wordt in een L-vorm rond de tuin gebouwd. Aan de straatkant komt een gebouw van drie lagen waar 15 appartementen komen voor mensen met een autistische achtergrond. “Ze gaan daar begeleid wonen”, vertelt Roan. “Er is 24 uur per dag iemand aanwezig en er komt ook een centrale ruimte die ook beschikbaar is voor de bewoners van de zestien ouderenwoningen. Ze kunnen ook gebruik maken van de 24 uurs-aanwezigheid. Als bewoners willen, is er altijd snel iemand in de buurt.”

Gemeenschap
De ouderenwoningen krijgen een tuinterras aan de kant van het bos dat uitsluitend toegankelijk is voor de bewoners. “Het is geen groot complex waar je anoniem woont”, verwacht Roan. “Het vormt een mooie gemeenschap. De terrassen liggen allemaal zo dat de mensen ook gemakkelijk contact kunnen krijgen, als ze dat willen.”
De parkeerdruk in de omgeving neemt niet toe, verwacht Roan. “Het parkeren is op eigen terrein en ook de parkeerplaatsen aan de weg komen op eigen terrein. De bergingen hebben oplaadpunten voor scootmobiels en mensen kunnen ook met hun scootmobiel in het appartement komen.
Zorgeloos verzorgd wonen, zoals wij zeggen. Wat we hier gaan bieden, leeft echt bij ouderen.”

Informatiemiddag
Woensdag 29 april om 14.00 uur vindt in de nabijgelegen Eigen Herd een informatiemiddag plaats over het project. Iedereen is welkom. Er komt ook nog een bijeenkomst speciaal voor de buurtbewoners. Roan heeft ze al persoonlijk benaderd. “De meeste omwonenden vinden het een goed plan, maar er zijn mensen die nu een tuin zien en straks staat er een gebouw. Daar moeten we naar luisteren, maar ik denk dat dit plan een heel mooie ontwikkeling is voor de buurt.”

Zie ook www.parkhulsthof.nl
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant