Afbeelding

Brabantplein krijgt flinke opknapbeurt

Centrum 79 keer gelezen
UDEN | Het heeft een tijd geduurd, maar het komt er toch echt van. Het Brabantplein krijgt een flinke opknapbeurt. De gemeenteraad stelde eerder al 175.000 euro beschikbaar om het plein een facelift te geven. Afgelopen week zijn ondernemers en projectleiders van de gemeente Uden bij elkaar gekomen om een wensenlijst op te stellen. Eind mei moet duidelijk zijn welke wensen allemaal vervuld kunnen worden. Begin oktober wordt begonnen met de realisering van de plannen.

[image=58223]

Centrummanager René Jetten is opgelucht dat er nu eindelijk mogelijkheden zijn om het Brabantplein een beter aanzien te geven. “Daarvoor moesten eerst drie belangrijke zaken geregeld worden. Een eerste eis was een renovatie van de onderliggende parkeergarage. Dat is nu zover. Tweede eis was geld. Dat is er, want de raad heeft een mooi bedrag gereserveerd. En drie, een heel belangrijke, de huur van de winkelpanden moest omlaag. En ook dat is gelukt. We zijn vastgoedeigenaar Altera zeer erkentelijk dat de huurprijzen aanzienlijk omlaag geschroefd zijn. Sindsdien is een winkelpand alweer verhuurd. En Altera is blij dat het mee mag praten over toekomstige ontwikkelingen. We kunnen nu eindelijk slagen maken.”

Ruimer
De bedoeling is dat de bestrating van het plein wordt aangepakt. “Er zijn veel teveel losse tegels en dat is irritant. Ook verdwijnt de verdieping die in het plein is aangebracht. Het wordt vlak en omdat alle muurtjes gaan verdwijnen lijkt het plein straks veel ruimer. Met nieuwe verlichting oogt het straks mooier. Ook willen we een permanente stroomvoorziening zodat er activiteiten op een podium gehouden kunnen worden. Dat maakt het plein levendig en gezellig. De ingang naar de parkeergarage blijft, maar we gaan proberen daar iets moois en opvallends van te maken.”

Ketens
Jetten heeft er vertrouwen in dat straks ook dit deel van het centrum van Uden nieuwe allure krijgt. Zoals ook de Promenade een mooie publiekstrekker is geworden. Over de Markstraat zijn inmiddels nieuwe zorgen. In een korte tijd zijn daar verschillende winkelpanden leeg komen staan. “Het zijn landelijke ketens die omvallen en dat is zorgelijk zichtbaar in de Markstraat.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant