Afbeelding

Start bouw Mr. Van Coothstraat

Centrum 193 keer gelezen
UDEN | Er is een begin gemaakt met de realisatie van nieuwe winkels en appartementen aan de Mr. Van Coothstraat/St. Janstraat. Op de begane grond is ruimte voor winkels, waaronder de Aldi die verhuist. Boven de winkels komen 27 huurappartementen. Verder worden de parkeermogelijkheden op het plein uitgebreid. Hiermee krijgt het al jaren braakliggende terrein tussen café Sergeant Peppers en Wijnhuis Uden een nieuwe bestemming.

[image=306366]

In 2012 heeft het college van B&W en Rialto Vastgoedontwikkeling B.V. een ontwikkel- en realisatieovereenkomst getekend voor de herontwikkeling van het terrein. Inmiddels is de bestemmingsplanprocedure doorlopen. Het plan is door de omwonenden goed ontvangen, waardoor er snel een bouwvergunning kon worden afgegeven. Rialto Vastgoedontwikkeling en aannemer Wijnen Bouw Schijndel zijn verheugd dat ze nu aan de slag kunnen. De lokale wooncorporatie Area neemt de 27 appartementen over en breidt hiermee haar woningaanbod in het centrum van Uden uit.

Uitstraling
Wethouder René Peerenboom: ”Met deze ontwikkeling vangen we meerdere vliegen in één klap. De Sint Janstraat krijgt een betere uitstraling als aanloop naar het centrum, er komen betaalbare huurappartementen en de oude gymzaal wordt gesloopt. Bovendien sluit het plan mooi aan bij de hoek Promenade.”
Directeur Jan van Vucht van Area: “We vinden het belangrijk dat starters voldoende kansen hebben op de woningmarkt. Juist de komst van dit appartementencomplex biedt mogelijkheden om ons woningaanbod voor jongeren uit te breiden. Een logische stap is dan ook dat wij deze appartementen aan woningzoekenden onder de 30 jaar aanbieden. Bovendien zijn ze ook uitermate geschikt voor starters door hun oppervlakte van circa 70m² , de aanwezigheid van twee slaapkamers en de eigen parkeerplek en berging in de kelder.”

2016
De ingang van de nieuwe supermarkt komt aan de Mr. Van Coothstraat. Aan de zijde van de Sint Janstraat is ruimte voor kleinschalige detailhandel of dienstverlening. Op de plaats van de oude gymzaal van de Sint Jozefschool komen 62 extra parkeerplaatsen voor het winkelend publiek en bezoekers. De bedoeling is dat de opening in de herfst van volgend jaar is.

[image=306365]

[image=306367]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant