Afbeelding

De Gaarden komt tot leven

Wonen 183 keer gelezen
UDEN - Rond het Retraitehuis aan de Volkelseweg in Uden komt een nieuwe gemengde woonwijk, De Gaarden. De plek waar de wijk wordt gebouwd was altijd een groene oase, die de afgelopen eeuw het domein was van de missiezusters. In het gebied komen appartementen en woningen in het huursegment en ook een beperkt aantal vrije kavels. De voorbereidingen zijn grotendeels afgerond en op korte termijn komt De Gaarden echt tot leven.

[image=307343]

In maart van dit jaar is gestart met het bouwrijp maken van de grond. Door het verwijderen van een groot aantal bomen werd voor alle passanten pas goed zichtbaar dat het gebied rondom het Retraitehuis in ontwikkeling is. Borden met daarop een zwaan op haar nest verwijst naar de vorobereidingen: ‘Hier wordt iets moois uitgebroed’. Jan van Vucht, directeur/bestuurder van Area: “Door de veranderde marktontwikkelingen heeft het even geduurd voordat we wisten wat we met de aangekochte grond wilden gaan doen. We hebben er inderdaad op zitten broeden. Maar nu hebben we in zorgvuldige samenspraak met het Retraitehuis, de Congregatie Dienaressen van de Heilige Geest en Hercules, de eigenaar van het Retraitehuis, een karakteristieke woonomgeving ontwikkeld. De Gaarden wordt straks een plek waar natuur, mens en bebouwing op een natuurlijke manier samenkomen. Een plaats waar oude en nieuwe bewoners oog hebben voor elkaar en samen genieten van het moois dat de omgeving biedt.”

Verwachting
De Gaarden bestaat uit een aantal deelgebieden. Centraal in het gebied ligt het Retraitehuis. In het bos komen twintig vrije verkoop kavels. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd zodat de verkoop van de kavels nog voor de zomervakantie kan beginnen. De eerste activiteiten staan met de bouw van achttien grondgebonden woningen en 24 appartementen gepland aan de westelijke zijde van het Retraitehuis. Hendriks Coppelmans Bouwgroep BV uit Uden is geselecteerd als ontwikkelaar en bouwer. Directeur René Beks is verheugd om op deze unieke locatie in Uden te mogen gaan bouwen. “We hebben een ontwerp gemaakt dat goed past bij het monumentale van het Retraitehuis. Een aantal karakteristieke elementen uit de oude bouwstijl, zoals de dakrand en de raamindeling, keren terug in de nieuwbouw.” In overleg met mogelijke toekomstige bewoners worden de ontwerpplannen verder uitgewerkt. Naar verwachting starten de grondwerkzaamheden in juni en kan de bouw in het vierde kwartaal van dit jaar van start.

[image=307342]

[image=307344]

Geïnteresseerden kunnen zich via www.degaarden-uden.nl inschrijven voor de nieuwsbrief. /i]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant