Afbeelding

Het Koffiehuys viert 1-jarig bestaan

Centrum 114 keer gelezen
UDEN - Een jaar geleden is Het Koffiehuys begonnen als koffie en theespeciaalzaak annex lunchroom. Het Koffiehuys is in een jaar flink uitgebreid en gegroeid tot een muziek, borrel en eetcafe maar ook trouw gebleven aan haar roots, koffie en thee speciaalzaak en lunchroom. Het ging van meet af aan al om beleving, en daar is flink op door geborduurd. Komend weekend viert Het Koffiehuys haar 1-jarig bestaan.

[image=307676]

Ter ere van dit heuglijke feit zijn er dit weekend speciale acties op koffie en theegebied. Maar ook zal er extra aandacht zijn voor de evenementen waar Het Koffiehuys de laatste tijd flink mee aan de weg timmert. Elke vrijdag is er Fridaynight Live, livemuziek vanaf ongeveer half 9. “Dus als u klaar bent met winkelen kunt u bij Het Koffiehuys nog een paar uurtjes genieten van livemuziek en een hapje en een drankje.”
Vrijdag 22 mei speelt Hillbilly Hayride, een bluegrass band uit het zuiden van Nederland. Naast old time originals vermaken ze hun publiek graag met footstomping bluegrass uit minder ver vervlogen tijden. Verder zijn ze niet vies van een beetje zoetsappige hillbilly. Ook al zingen ze over gebroken harten, drank en andere ellende, van deze muziek word je vrolijk! Van The Carter Family naar de Hackensaw Boys, via Dolly Parton weer terug naar Old Crow Medicine Show. Yeeha roepen mag best.
Daarnaast is er elke zondagmiddag Sunday Afternoon Session Live, vanaf een uur of drie live muziek. Voor de zondagmiddag wordt gekozen voor meer rustige muziek, waar vrijdag meer uptempo muziek ten gehore wordt gebracht. Zondag, 1e pinksterdag, is een speciale Sunday Afternoon Session Live: de Feigeli Prisor Band maakt dan zijn opwachting. “Speciaal hiervoor hebben we buiten voorzieningen getroffen zodat we veel mensen van hun muziek kunnen laten meegenieten.”

[image=307677]

Feigeli Prisor
Na bijna een half leven van excellent gitaar spelen is de Nederlandse virtuoos Feigeli Prisor (Wittem, 1964) nog steeds een soort van legende. Een echte muzikanten-muzikant zou je hem kunnen noemen: trouw aan de eeuwenoude Sinti-traditie van het mondeling doorgeven van hun inspirerende, emotionele muziek aan een jongere generatie. Vrienden en collega’s kennen en vereren hem als een ware meester van de gypsy-gitaar, maar slechts zeer geleidelijk heeft zijn naam een groter internationaal publiek bereikt.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant