Afbeelding

35 zorgappartementen in gebouw Via

Wonen 344 keer gelezen
UDEN – Gebouw Via aan de Herpenstraat in Uden is de afgelopen jaren door verschillende instellingen gebruikt. Ondertussen is gezocht naar een passende en definitieve bestemming; die is nu gevonden. In het gebouw worden ongeveer 35 zorgappartementen gerealiseerd. Het hoofdgebouw blijft behouden, de laagbouw als verbinding met de gymzaal en de gymzaal zelf worden gesloopt.

[image=312616]

Wethouder Gerrit Overmans: “Vastgoedontwikkelaar IRIS Vastgoed BV koopt het gebouw en vormt het samen met Curadomus en Molenaar&Bol&VanDillen Architecten om tot zorgappartementen. We zijn daar als gemeente blij mee, vooral ook vanuit alle veranderingen in de zorg en ondersteuning. We vragen mensen om langer zelfstandig thuis te wonen, maar dat moet dan wel mogelijk zijn. Dit soort woonvormen draagt daar in belangrijke mate aan bij.”

Overleg met omwonenden
Aan de omvorming van gebouw Via wordt samen met een klankbordgroep verder invulling gegeven. De klankbordgroep bestaat uit inwoners uit de wijk en het gebiedsplatform. Zij denken mee over de (ver)bouw en inrichting van het pand en het terrein, maar ook over wensen en activiteiten van bewoners en de omliggende wijk. Na de zomervakantie organiseert Curadomus een informatiemiddag of avond om het project en de planning toe te lichten. De overdracht van het pand van gemeente naar IRIS-vastgoed is uiterlijk december 2015.

Zorgappartementen
Curadomus regelt het gebouw en verhuurt de zorgappartementen aan de bewoners. Daarnaast hebben zij alle zorg en diensten beschikbaar die bewoners extra gemak geven. Het appartement is geschikt, op het moment dat het nodig wordt, voor elke vorm van zorg. In het Dienstencentrum van Curadomus wordt alles voor de bewoners geregeld, hoe en wanneer zij dat willen. Via internet of via de 24-uurs dienst. Er is regelmatig een zogenaamde ‘service assistent’ aanwezig.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant