Afbeelding

Udense meisjes (13, 14) vrijgelaten (UPDATE 2)

Politie 47 keer gelezen
UDEN - De meisjes zijn inderdaad weer op vrije voeten, zo meldt een woordvoerder van de politie aan Kliknieuws. "De verhalen van de meisjes uit Uden en uit Beek en Donk staan lijnrecht tegenover elkaar. We hebben geen bewijs dat één van de verhalen klopt. Daarom hebben we het onderzoek afgesloten en zijn de Udense meisjes geen verdachten meer."

UDEN - De meisjes van 13 en 14 zijn gisteren rond 21.00 uur vrijgelaten. Dat zegt iemand uit de directe omgeving van het 14-jarige meisje. De vrouw is erg geschrokken van de situatie en de handelswijze van de politie. "Het verhaal zit helemaal anders in elkaar. Ik verwacht later vandaag nog een rectificatie van de politie. De zaak van het 14-jarige meisje is inmiddels geseponeerd."

[image=312811]

Er is inderdaad een ruzie geweest, maar van een mes is geen sprake geweest. "Waar dat vandaan komt is me een raadsel. Het 14-jarige meisje gaat vandaag nog aangifte doen tegen de valse aangifte die tegen haar is gedaan. Zij heeft nooit de intentie gehad om te stelen, ze wilde juist helpen. Dat is uit haar telefoongegevens terug te lezen. Ik ben heel erg geschrokken van de situatie", vertel de vrouw.

Dinsdag 21 juli 14.00 uur:

UDEN - Twee meisjes van dertien en veertien jaar oud uit Uden zijn dinsdagmorgen door de politie in hun woningen aangehouden. Ze worden verdacht van beroving en bedreiging van een vijftienjarig meisje uit Beek en Donk.

[image=312811]

Het incident gebeurde maandag rond 19.00 uur op de Marktstraat in Uden. Het slachtoffer werd bedreigd met een mes en moest onder dwang haar jas afstaan. Haar fiets werd ook weggenomen. De dertienjarige werd dinsdagmorgen rond 1.20 uur in haar woning aangehouden. Zij zou het slachtoffer met een mes bedreigd te hebben. De twee zijn bekenden van elkaar. De andere verdachte zou de fiets van het slachtoffer hebben weggenomen. Het slachtoffer heeft inmiddels aangifte gedaan. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.[image=312811]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant