Afbeelding

'Politiebureau Boxmeer gaat voor 2025 op slot'

Politie 132 keer gelezen
BOXMEER/CUIJK | Het politiebureau in Boxmeer zal tussen 2017 en 2025 gesloten worden. Dat zeggen Eric Heuvelmans en Willybert Oor, teamchefs van politiedistrict Maas en Leijgraaf, in een uitgebreid interview met nieuwsblad De Maas Driehoek over de verandering bij de Nationale Politie en de gevolgen voor de regio. "Maar dat steunpunt sluit pas als we een oplossing hebben gevonden voor uithoeken die verder van het bureau in Cuijk afliggen", verzekert Eric.

[image=312754]

Na de zomer vindt overleg plaats over de bouw van een nieuw hoofdkantoor van de politie nabij ziekenhuis Bernhoven in Uden. "Wellicht dat de brandweer ook in dat pand komt, maar het is vooral belangrijk dat wij onze eisen al kunnen aangeven", vertelt hij. "Aansluitend op de huisvestingsvisie voor ons district is besloten dat het hoofdkantoor in Uden moet komen en dat er een tweede opkomstlocatie noodzakelijk blijft. Dat wordt Cuijk. De bureaus in Veghel en Boxmeer blijven voorlopig als steunpunt open, maar de gemeente Veghel gaat straks op in Meijerijstad en Boxmeer zal op termijn gaan sluiten. Die sluiting is voorzien voor de periode tussen 2017 en 2025. De politie zit straks meer op straat en de auto's worden met meer apparatuur uitgerust, waardoor zij veel van hun overige werkzaamheden ook vanuit de auto kunnen doen en snel kunnen reageren op een melding. Maar voordat we Boxmeer sluiten, moeten we wel een oplossing hebben gevonden voor bepaalde uithoeken, zoals Maashees en Overloon. Want die liggen nogal een eindje van Cuijk af. Gelukkig zijn er geen 'grenzen' meer en zijn ook de contacten met de politie in Gennep en Venray zeer goed."

'Al snel ter plekke'
Want ook als de dekkingsgraad van de politie door bijvoorbeeld een groot evenement beperkter is of de Wet van Murphy ervoor zorgt dat een auto niet snel ter plaatse kan zijn, is er een oplossing. Willybert: "Dat is nog zo'n voordeel van de Nationale Politie. De samenwerking met andere basisteams is verbeterd." Als voorbeeld noemt hij rellen in het asielzoekerscentrum in Overloon in november van het afgelopen jaar. "Wij krijgen de melding van een grote ordeverstoring in het azc, waar meteen groots op uitgereden werd. Maar nog voordat de meeste van onze agenten ter plekke waren, waren onze collega's uit Limburg ter plaatse. Op deze manier kunnen we krachtig opschalen als daartoe noodzaak is."

Lees het uitgebreide interview met Eric Heuvelmans en Willybert Oor in nieuwsblad De Maas Driehoek van dinsdag 29 juli.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant