Afbeelding

Area aan de slag in de Bogerd

Wonen 337 keer gelezen
UDEN - Area heeft 13 juli de huurders van 5 woningen aan de Ringbaan Noord 1 tot en met 9 en 16 duplexwoningen en 1 eengezinswoning aan de Verduijnstraat, Bosschebaan en de Peperstraat verteld dat hun woningen op termijn, maar niet vóór 2019, worden gesloopt en vervangen worden door nieuwbouw.

[image=312574]

Besluit
Area gaat aan de slag met haar huurwoningen in de wijk de Bogerd. Het grootste deel van de wijk wordt opgeknapt. Voor bovenstaande 22 woningen is echter besloten voor sloop en nieuwbouw. De belangrijkste argumenten daarvoor zijn de geringe toekomstbestendigheid door de bouwkundige- en woontechnische staat waarin deze woningen verkeren. Het vraagt te hoge onderhouds- en investeringskosten in verhouding tot de kwaliteit om deze woningen nog 25 jaar te behouden. Ook wil Area in de Bogerd meer typen woningen zodat bewoners langer in de wijk kunnen blijven wonen. Deze locatie komt voor nieuwbouw het best in aanmerking. En omdat Area met de hele wijk aan de slag gaat, is het nu het moment om deze keuze te maken.

Gevolgen
Een sloop- en nieuwbouwbesluit heeft grote gevolgen voor de huurders. Zij moeten op termijn afscheid nemen van hun (t)huis en verhuizen. Area gaat samen met de bewoners praten over een sociaal plan. Daarin komen afspraken over zaken als huuropzegging, verhuiskostenvergoeding, voorrang op een andere huurwoning, verhuisregeling, etc. In september start het overleg hierover. Ook nodigt Area bewoners uit om op termijn mee te praten over de nieuwbouwplannen.

Planning
De woningen worden niet voor 1 januari 2019 gesloopt. In september 2015 wordt gestart met de opzet voor het sociaal plan voor de bewoners van de 22 woningen. Daarvoor zijn deze bewoners opgeroepen om zich aan te melden voor een bewonersklankbordgroep.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant