Afbeelding

Fiets Forum Uden opgericht

Algemeen 153 keer gelezen
UDEN | Het Fiets Forum Uden is onlangs opgericht. De doelstelling van het fietsforum is het behartigen van de belangen van alle fietsers in de gemeente Uden, Bernheze, Landerd, Mill en Sint Hubert, ter bevordering van een goed fietsklimaat en veilig, snel en comfortabel fietsgebruik in de breedste zin van het woord.

[image=214703]

Het fietsforum tracht dit doel te bereiken door:gevraagd en ongevraagd te adviseren,
door afstemming en samenwerking te coördineren tussen de verschillende partijen, een rol te spelen bij de totstandkoming van de fietsinfrastructuur, promotieonderzoek, monitoring, onderwijs en educatie.
Het fietsforum zoekt naar afstemming en samenwerking binnen en tussen diverse overheden, organisaties, ondernemers en onderwijsinstellingen. Het is een samenwerkingsverband van diverse organisaties op het gebied van fietsen zoals: de Fietsersbond met Jan Koster, Jan Hondelink, Alphons Goossens en Ab van Amersfooort, G1000 met Ary Stuifbergen en Albert Heerkens , gebiedsplatform met Toine Smits, Chiel Timmers, Hans Kroezen en Hans van Alphen, gehandicaptenplatform met Jeanny Rutten en adviseur verkeer Gerard Bus. Voor recreatie & sport en onderwijs & educatie worden nog kandidaten gezocht.
Het bestuur bestaat uit: voorzitter Ernest de Groot, secretaris Alphons Goossens, penningmeester Ary Stuifbergen, pr Hans van Alphen en Ary Stuifbergen. Het Fietsforum is het directe resultaat van de werkgroep fietsvisie van G1000. Bij de presentatie op vrijdag 27 maart, kwam naar voren dat het wenselijk was om diverse betrokken organisaties en personen in Uden de krachten te laten bundelen, en een fietsforum op te richten naar het model van Tilburg.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant