Afbeelding

‘Goed nieuws na ruim vijf jaar wachten’

Wonen 69 keer gelezen
UDEN – Area heeft een belofte waar kunnen maken. De twaalf cliënten die eigenlijk begin 2015 hun intrek zouden kunnen nemen aan de Oude Maasstraat, gaan precies in diezelfde tijd verhuizen naar een appartement van MuzeRijk in de Bitswijk. De bewoners zelf, hun ouders, Area én Dichterbij zijn heel gelukkig met deze oplossing.

[image=292143]

Het bouwplan aan de Oude Maasstraat in Uden op de plek waar de dagopvang van GGZ was gevestigd, ging uiteindelijk niet door. In april van dit jaar werd bekend gemaakt dat het financiële verlies voor Area niet verantwoord was. Het was een grote teleurstelling voor de ouders en hun kinderen omdat ze al vijf jaar hadden moeten wachten en toen was er uiteindelijk nog niks. Daar is nu een einde aan gekomen.
Area had als verantwoordelijke maatschappelijke organisatie beloofd met een oplossing te komen. In samenspraak met de ouders en cliënten zijn hun woonwensen aangescherpt. Daar passen uiteindelijk de nog op te leveren appartementen bij MuzeRijk goed bij.
De jonge cliënten van Dichterbij zijn gemiddeld in de dertig en zijn toe aan een eigen plek waar ze begeleid worden. De een meer dan de ander. Op elke verdieping komen vier cliënten bij elkaar te wonen, elk een eigen appartement met twee slaapkamers, keuken en woonkamer.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant