Afbeelding

Woningen Nieuw Hoeven voor iedereen

Wonen 80 keer gelezen
UDEN – Nieuw Hoeven wordt de naam van een nieuw wijkje op het braakliggende terrein aan de Heinsbergenstraat aan de rand van Hoevense Veld. Na jaren lijkt het er nu echt van te komen. Vier lokale bouwbedrijven (Combinatie Uden Zuid) hebben samen met de gemeente weer een plan uitgewerkt. Op deze mooi gelegen locatie komen woningen die passen in deze tijd; betaalbaar voor alle doelgroepen.

[image=291894]

Na een bijeenkomst eind mei bleek dat er veel waardering is voor het plan op het voormalige lts-terrein. Volgens wethouder René Peerenboom gaat het om een locatie waar de gemeente contractuele verplichtingen heeft aan de bouwcombinatie Nieuwenhuizen-Daandels, Wagemakers, Hendriks-Koppelmans en Van de Ven. Daarom heeft het ook altijd op het bouwprogramma gestaan. Maar door allerlei ontwikkelingen is het steeds op de lange baan geschoven. Nu krijgt het prioriteit en wordt met de bouw in de zomer van volgend jaar begonnen. “ Karin Wagemakers van (CUZ): Door slim te ontwerpen kunnen we nu verschillende woontypen aanbieden tegen een lage prijs. Ook de woonomgeving krijgt veel aandacht.”
In Nieuw Hoeven komen zeventig grondgebonden woningen. Dat worden vrijstaande woningen, patio’s, twee-onder-een-kapwoningen en rijtjeshuizen. Bernheze Makelaars en Ton van Lanen&Partners gaan ze verkopen. Het plan ligt vanaf volgende week zes weken ter visie.
www.nieuwhoeven.nl
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant