Afbeelding

Veiliger kruispunt Volkel

Verkeer en vervoer 64 keer gelezen
VOLKEL - De gemeente Uden past momenteel de kruising Vloetstraat, Leeuwstraat, Rudigerstraat aan. Na de opwaardering van de Antoniusstraat en Rudigerstraat bleef deze kruising voor vele Volkelaren een punt van zorg. Daar komt nu verandering in.

[image=287140]

Raadslid Ton de Vroomen van VVD-Leefbaar Uden: “Het was een gevaarlijke, onoverzichtelijke kruising met veel ‘bijna ongelukken’. Veel kinderen uit Volkel-West maken gebruik van deze kruising. Maar ook ouderen die naar Uden gaan om te winkelen of jongeren die naar Hemelrijk gaan maken frequent gebruik van deze kruising”. Er komt aan weerszijde een verkeersdrempel en er komt één rechte brede oversteek voor zowel fietsers als voetgangers. Deze is alleen vanuit de Leeuwstraat naar de Vloetstraat en vice versa te gebruiken. De vluchtheuvels midden op de weg worden breder zodat er een veiligere oversteek mogelijk is. Gemotoriseerd verkeer wordt aan beide zijden met borden duidelijk gemaakt dat er een oversteekplaats is.
De bewoners van Volkel-West, basisschool de Vlieger en de werkgroep Verkeer van de Dorpsraad hebben hun schouders eronder gezet om deze kruising te verbeteren. In goed overleg met de gemeente is uiteindelijk voor deze oplossing gekozen. VVD-Leefbaar Uden had een snelle realisatie van dit werk specifiek opgenomen in het verkiezingsprogramma. “Dat de kruising nu wordt aangepakt past in die lijn. Volkel-West wordt nu veilig aangesloten bij hun en ons dorp Volkel”, aldus een tevreden Ton de Vroomen.

[image=287139]

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant