Afbeelding

Nieuwbouw aan de Dommel in Sonniuspark

Wonen 108 keer gelezen
SON EN BREUGEL – Directeur Harwil de Jonge van Heijmans en wethouder Robert Visser hebben vorige week de samenwerkingsovereenkomst ‘Son aan de Dommel’ getekend voor de bouw van 39 koopwoningen in de wijk Sonniuspark.

[image=282397]

Het project dankt de naam ‘Son aan de Dommel’ aan het Dommeldal als inspiratiebron. De ligging van het plangebied is direct aan de Rooijseweg, kijkt aan de oostzijde uit over het Dommeldal en geeft rechtstreeks toegang tot de Dommel. “We starten nu een nieuwe fase waarin we concreet gaan kijken hoe de woningen in de markt liggen”, aldus Visser. Hiervoor wordt op woensdagavond 2 juli een workshop gehouden door Heijmans. Tijdens de workshop kunnen de belangstellenden meedenken over de sfeer, uitstraling en de inrichting van de huizen en het binnenterrein. “Zo kunnen we de buurt op maat inrichten voor de toekomstige bewoners”, laat projectontwikkelaar van Heijmans, Roel van Hagen, weten. Geïnteresseerden kunnen zich via www.sonaandedommel.nl. inschrijven voor de workshop. Van Hagen: “De site is vorige week online gedaan en er is van allerlei informatie te vinden over het nieuwbouwproject en de woningen worden hier straks te koop aangeboden.”

Rooijseweg
Mede door deze bouwontwikkeling is de vraag om vervroeging van het herinrichten van de Rooijseweg aan de orde. De gemeente werkt momenteel aan een voorstel om deze doorgaande weg aan de passen aan de nieuwe situatie als Son aan de Dommel als woonbuurt wordt gerealiseerd.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant