Afbeelding

Ontwerpatelier Dico-terrein biedt inzicht

Wonen 78 keer gelezen
UDEN – Het eerste ontwerpatelier voor het voormalige Dico-terrein is afgelopen week gehouden de Ideeënfabriek in Uden. Dit leverde een breed scala aan inzichten op over woonwensen die in Uden leven. De 28 deelnemers konden, met hulp van vier architecten en interieurstylisten, hun woonwensen op papier zetten. De eigenaren van het Dico-terrein die in de samenwerking Veldmolen C.V. zitten, willen voor toekomstige plannen zo helder mogelijk krijgen waar Udenaren behoefte aan hebben.

[image=232211]

Enige tijd geleden werd een eerste bijeenkomst gehouden over de toekomst van het al jaren braakliggende terrein. Daar kwamen heel veel mensen op af. Vandaar dit vervolg. Tijdens de workshop werden de woonwensen van de deelnemers besproken en samengevat. De deelnemers verzamelden hun wensen in woord en beeld over onder andere de uitstraling en kenmerken van de huizen, de oppervlakte, de gewenste buitenruimte en speciale wensen en hobby’s op grote borden. Veel deelnemers hadden interesse voor patiobungalows op deze locatie; gelijkvloers met veel bergingsruimte, een moderne uitstraling en een bescheiden, onderhoudsvriendelijke buitenruimte. Ook gaven veel geïnteresseerden aan behoefte te hebben aan een flexibel in te delen huis. Er was ook interesse in vrije kavels met vrijstaande, moderne huizen en twee-onder-één-kap woningen in een meer klassieke jaren dertig stijl.
Op 18 februari is het tweede ontwerpatelier. Dan worden de wensen met betrekking tot de buurt besproken. Aanmelden voor dit atelier kan, ook voor geïnteresseerden die niet bij het eerste atelier aanwezig waren: www.dicoterrein.nl
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant