Afbeelding

'Openluchthuis'op Dicoterrein

Wonen 76 keer gelezen
UDEN - Heijmans Vastgoed houdt vanavond een ludieke actie op het Dico-terrein in Uden. Er wordt een 'openluchthuis' opgebouwd. De plattegrond is uitgezet en de firma Van Donzel stelt de meubels beschikbaar. Heijmans heeft dit kunstje afgekeken van het buitenhotel dat in Rotterdam op deze manier in beeld werd gebracht. Omdat veel bewoners van Uden graag in een patio-bungalow op het Dico-terrein willen wonen, heeft Heijmans besloten daar alvast een voorproefje van te geven.

[image=242341]

Vanavond tussen 19.00 en 20.00 uur bedankt Veldmolen C.V. alle deelnemers en andere geïnteresseerden voor de medewerking aan het ideeënboek voor het Dico-terrein. De aanwezigen krijgen het boek mee. Iedereen is welkom. Dit gebeurt tijdens een feestelijke bijeenkomst op het Dico-terrein.
De ideeën die geïnteresseerden de afgelopen maanden hebben aangedragen voor de invulling van het Dico-terrein, zijn door Veldmolen C.V. samengevoegd in een Ideeënboek. Dit boek is al eerder door de partners van Veldmolen C.V. aangeboden aan wethouder René Peerenboom. De conclusie is dat er een grote vraag is naar patio-bungalows op het Dico-terrein. Dit zou een ideaal woningtype zijn om mee te starten, waarna in een later stadium het terrein aangevuld kan worden met andere woningtypen. Veldmolen C.V. zou het plan voor het Dico-terrein dan ook graag nader uit willen werken, samen met de geïnteresseerde deelnemers.

Nuttig
Eind 2012 is Veldmolen C.V. gestart met de campagne: “Wat doen we met het Dico-terrein?” Meerdere Udenaren hadden verzocht eerder te starten dan 2017 met de ontwikkeling van deze plek. Geïnteresseerden konden daarop hun mening kenbaar maken via digitale moodboards, een enquête en het deelnemen aan twee ontwerpateliers. Deze waren een groot succes. Ook voor de ontwikkelaar is het nieuw om al in een dusdanig vroeg stadium met geïnteresseerden in gesprek te gaan. Dit bleek echter zeer nuttig, omdat er nu een goed een specifiek beeld is van de woonbehoefte op het Dico-terrein, aldus Heijmans.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant