Afbeelding

Nog geen zicht op ontwikkeling Dicoterrein

Wonen 206 keer gelezen
UDEN - Dik vijftig mensen waren woensdagavond afgekomen op de actie van Heijmans Vastgoed op het voormalige Dicoterrein. Daar was als voorproefje een 'openluchtwoning' ingericht door de firma Van Donzel om daarmee een indruk te geven van de mogelijkheden daar. Ondanks de belangstelling wil wethouder René Peerenboom een bouwplan daar niet ontwikkelen voor 2017.

[image=242377]

"Een patiowoning op het Dicoterrein, dat zien we wel zitten", is de conclusie van een 46 deelnemers aan bijeenkomsten van Heijmans en 118 geïnteresseerden. Dat is voor Heijmans ook de aanleiding geweest om twee weken geleden bij wethouder Peerenboom aan te geven dat het bedrijf er voldoende vertrouwen in heeft en alvast een deel van het terrein zou willen ontwikkelen. Peerenboom stelt het ontwikkelen van het terrein niet ter discussie maar het moment waarop wel.
Aart van de Berg is een Udenaar die samen met zijn vrouw Marije en vrienden Ruud en Marian Voermans het initiatief genomen heeft om aan Heijmans te vragen aan de slag te gaan daar. "Peerenboom komt niet weg met alleen bij zijn standpunt te blijven. Hij voelt wel aan dat hij hier iets mee moet. We willen daarom positief en constructief overleg zodat hij toch tegemoet wil komen aan onze idealen", zei Van de Berg. Hij riep de aanwezigen op om zich ook aan te melden bij Heijmans als potentïele bewoner van het Dicoterrein. "Zodat we samen op deze zoektocht kunnen gaan en samen ook werkelijk ergens komen."
Alle aanwezigen kregen een mooi boekwerkje mee met daarin alle ideeën voor het terrein verwerkt.

[image=242376]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant