Afbeelding

‘Open Huizendag heeft echt effect’

Wonen 32 keer gelezen
SON EN BREUGEL – De NVM Open Huizendag vindt weer plaats op zaterdag 5 oktober. Een groot deel van de makelaars in Nederland nemen deel aan deze dag, waaronder ook Van Roon Makelaardij en Taxaties uit Son en Breugel.

[image=259236]

“Sinds een aantal jaar houden we twee keer per jaar de Open Huizendag. Een in het voorjaar en de ander in het najaar”, vertelt Chris van Roon. “Vooral de landelijke aandacht, die deze dag krijgt, is belangrijk. Daarmee onderscheidt het zich ook van een aantal jaar geleden toen mensen, die hun huis wilde verkopen, zelf moesten adverteren voor honderden euro’s om aandacht te vragen voor hun huis en daar dan ook nog eens weinig respons op kregen.”

Laagdrempelig
Van Roon, die tevens voorzitter is van de afdeling NVM Zuid-Oost Brabant, begeleidt onder andere de Open Huizendag. “Het is belangrijk om de mensen, die geïnteresseerd zijn in een woning, te laten weten waar ze moeten zijn en aan te geven dat ze zelfs voor alleen een oriënterend bezoek welkom zijn om een huis te bezichtigen. Het is daarmee erg laagdrempelig opgezet. Belangstellenden hoeven zich van tevoren nergens aan te melden om een huis te bezichtigen. Ze staan vrij om in elk huis, dat meedoet aan de Open Dag, een kijkje te nemen.”

Effect
Van Roon gaat er vanuit dat ook deze Open Huizendag weer succesvol verloopt. “Als we kijken naar voorgaande edities heeft zo’n dag zeker een positief effect. We zien dat huizen, die deelnemen, (sneller) verkocht worden. Natuurlijk is het altijd afwachten hoeveel belangstelling er is, maar we hebben er weer veel vertrouwen in.” Via de website www.funda.nl kunnen belangstellenden vinden welke woningen meedoen aan de Open Huizendag. In Son en Breugel nemen ongeveer veertig woningen deel. Wie de woningen bezicht, kan rekenen op een rondleiding van de (voormalige) bewoners, die het huis te koop hebben gezet.

Informatie
De Open Huizendag vindt plaats op zaterdag 5 oktober van 11.00 uur tot 15.00 uur. Voor meer informatie over de Open Dag kan men kijken op: www.nvm.nl, www.funda.nl of www.vanroonmak.nl. Men kan ook bellen naar Van Roon Makelaardij en Taxaties, Airbornestraat 10A in Son via: 0499-490200 of 040-7440200. Mailen kan naar: .



Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant