Afbeelding

Ontwerpateliers over Dicoterrein

Wonen 225 keer gelezen
UDEN – Ruim zestig belangstellenden bezochten deze week een informatieavond over het Dicoterrein in Uden. Het 6,5 hectaren grote terrein ligt sinds het verdwijnen van de beddenfabriek braak. Na verschillende verzoeken van enkele Udenaren om op deze locatie te gaan wonen, wil eigenaar Veldmolen C.V. onderzoeken of hier meer animo voor is. In dat geval wil de ontwikkelaar proberen eerder te starten dan in 2017. Daarvoor worden volgend jaar eerst ontwerpateliers gehouden.

[image=230461]

Op interactieve borden konden bezoekers aangeven wanneer ze eventueel zouden willen verhuizen en wat ze van het Dico-terrein vinden. Om alvast een voorzet te geven voor de ontwerpateliers begin 2013 waren er vier Udenaren aanwezig die hun idee voor de locatie al iets verder hebben uitgewerkt; Aart en Marije van den Berg en Ruud en Marjan Voermans. Aan de hand van afbeeldingen en informatie hebben zij hun idee gedeeld met de bezoekers: een moderne, onderhoudsvriendelijke patiobungalow van ongeveer 140 m2. Veel van de bezoekers waren gecharmeerd van dit idee; het sluit aan bij hun eigen woonwensen.

Ontwerpateliers
Naast het idee voor de moderne patiobungalow is er nog ruimte genoeg op het Dico-terrein voor de uitwerking van andere plannen. In het eerste ontwerpatelier op 14 januari worden ideeën voor huizen besproken. In het tweede ontwerpatelier op 18 februari kunnen geïnteresseerden vertellen hoe de woonomgeving er uit zou moeten zien.
Omdat er nog geen plannen voor het gebied zijn, staat Veldmolen C.V. open voor alles. Indien op basis van de ontwerpateliers blijkt dat er voldoende animo is om de planvorming te versnellen, krijgen deelnemers voorrang bij het toewijzen van de eventueel te bouwen woningen. De ontwerpateliers zijn van 19:00 – 21:00 in de Ideeënfabriek. Deelname is kosteloos. Tijdens de informatieavond hebben zich al 24 personen aangemeld. Inschrijving is nog mogelijk via www.dicoterrein.nl. Voor het eerste ontwerpatelier kan nog aangemeld worden tot 7 januari om 12:00 uur. www.dicoterrein.nl
[image=230462]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant