Afbeelding

'Duet met Boeijen? Laat maar bellen!'

Algemeen 54 keer gelezen
UDEN | De Udense singer-songwriter Celine Rae (19), echte naam Celine Raijmakers, timmert aardig aan de weg. De artiest bracht recent haar eerste single uit, He Said, en die werd goed opgepikt. Zanger Frank Boeijen is onder de indruk en binnenkort zit ze bij Radio 1 om het nummer live te spelen.

[image=316693]

"Ik heb er vijf maanden hard aan gewerkt, dus dan hoop je wel dat mensen er goed op reageren, maar dat het zo op is gepikt en ik binnenkort bij Radio 1 zit, dat had ik niet verwacht", zegt Raijmakers. De afgelopen tijd heeft ze al genoeg optredens bij radiostations gehad, nadat ze op 23 oktober haar single He Said lanceerde. "Daar ben ik heel erg blij mee. Ik kom natuurlijk net om de hoek kijken."

Frank Boeijen
Wat voor haar een grote eer was, was dat de bekende zanger Frank Boeijen zeer lovend was over het werk van Raijmakers. "Een kennis kent Frank Boeijen persoonlijk en heeft het nummer doorgestuurd toen hij op vakantie was. Uiteindelijk gaf hij aan dat het liedje al de hele dag in zijn hoofd zat en dat hij het goed vond. Dat vond ik echt 'heul' vet." He Said is gemaakt met nog drie andere mensen: MacNaus, Mike Attinger en de broer van MacNaus. "Ik ben in eerste instantie gaan zitten met MacNaus en Mike Attinger om te praten over wat we wilden doen. Ik heb toen een script gemaakt en de broer van MacNaus speelt bas, die hadden we ook nodig."

De toekomst
Op 24 november zit ze bij Radio 1 in een nachtprogramma van 02.00 tot 04.00 uur. Ze speelt er vier liedjes en wordt ook geïnterviewd. What's next? "Er ligt een demo van mijn muziek bij Appelpop, dus dat zou heel mooi zijn. Daarnaast is dit een voorbode van een EP van me die ik ergens in 2016 uit wil brengen. Dan moet ik wel beslissen welke richting ik op wil gaan met mijn muziek, maar daarover ga ik de komende tijd nadenken. Op YouTube blijf ik ook filmpjes zetten van covers die ik maak, want die worden nog altijd goed bekeken. Eentje is al meer dan 10.000 keer bekeken, ziek veel. Ik zou echt heel graag verder willen in de muziek. Zingen doe ik al vanaf het moment dat ik kan praten. Het zou me fantastisch lijken om door te breken en met mijn eigen muziek overal op te mogen treden. Maar ik moet ook realistisch blijven natuurlijk en gewoon hard blijven werken. Als plan B heb ik het worden van muziekdocent. Daar doe ik nu een vooropleiding voor. Ik wil hoe dan ook actief blijven in de muziek." En wie weet, een duetje met Frank Boeijen? Lachend: "Dat zou echt super zijn, laat hem maar bellen!" Kijk voor meer informatie over Celine Rae op www.celinerae.com. De single He Said is te beluisteren op Spotify, verkrijgbaar via iTunes en the Google Play Store en fysiek verkrijgbaar via haar website.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant