Afbeelding

Jong Uden: alternatieve vuurwerkvrije zones

Politiek 365 keer gelezen

UDEN - Jong Uden wil van het college van b en w van Uden weten of er alternatieven bestaan voor een vuurwerkvrije zone in Uden. Stan Willems van Jong Uden heeft hierover een schriftelijke vraag ingediend aan het college. 

Vorig jaar werd Uden tijdens de jaarwisseling opgeschrikt door een grote brand in de scholen Jan Bluyssen en De Brinck. Jong Uden heeft toen al aangegeven voorstander te zijn van vuurwerkvrije zones in bijvoorbeeld het centrum en rondom scholen. Burgemeester Hellegers stelde vorige week dat alleen ziekenhuis Bernhoven in aanmerking zou komen voor een vuurwerkvrije zone. Het ziekenhuis heeft daar echter geen behoefte aan en ziet ervan af. 

Jong Uden vraagt zich af waarom alleen het ziekenhuis in aanmerking komt voor een vuurwerkvrije zone en of er andere plaatsen zijn die wel behoefte hebben aan een dergelijke zone, maar niet in aanmerking zijn gekomen. Jong Uden is ook benieuwd naar wie dit onderzoek heeft ingesteld en uitgevoerd en of er alternatieven bestaan voor vuurwerk-vrije zones, zodat behoeftigen een andere vorm van bescherming kunnen genieten. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant