Afgelopen zondag was het nog redelijk druk bij de Udense vestiging van V&D.
Afgelopen zondag was het nog redelijk druk bij de Udense vestiging van V&D.

Een en al onduidelijkheid over lot V&D Uden

Centrum 215 keer gelezen

UDEN | Er is nog altijd veel onzekerheid over het voortbestaan van V&D. De medewerkers van het Udense filiaal weten niet hoe hun toekomst er uitziet, op het hoofdkantoor is er niemand die de telefoon opneemt en centrummanager René Jetten ziet de berichtgeving steeds somberder worden. Ondanks alles is er echter ook positief nieuws: het was lekker druk, afgelopen zondag.

Door Ted Gijsel

V&D Uden is de nieuwste vestiging van het in 1887 opgerichte concern. De vestiging aan de Promenade is nu bijna een jaar open, maar de vraag is of de publiekstrekker een lang leven beschoren is. De in financiële nood verkerende keten werd al eerder dit jaar onderdeel van een reddingsplan waarin onder meer een reorganisatie, huurverlagingen en een kapitaalinjectie van eigenaar Sun Capital waren opgenomen. Die laatste partij trok later alsnog de handen af van V&D, mede doordat de resultaten slecht bleven. Inmiddels streven de bewindvoerders ernaar de winkels nog minstens twee maanden open te houden. In januari wordt duidelijk of een doorstart een realistisch scenario is. Mogelijk gaat het Ministerie van Economische Zaken daar zelfs een rol in spelen.

Vervelend
Centrummanager René Jetten geeft aan niet meer te weten dan wat er aan nieuws in de media verschijnt. Zorgen maakt hij zich uiteraard wel. "De berichtgeving lijkt wel iedere dag slechter te worden. Het feit dat Sun Capital de beloofde investering tegenhoudt, kwam heel onverwacht. Het personeel schijnt tot januari of februari betaald te worden, maar nu hebben weer de leveranciers besloten om niet meer te leveren. Ik vind het vooral heel erg vervelend voor alle personeelsleden. Je zult zulk nieuws maar vlak voor kerst te horen krijgen."
Voor het Udense winkelcentrum zou het eventueel verdwijnen van V&D een flinke klap zijn. Jetten: "Dat betekent 3.500 vierkante meter leegstand en dat is niet zomaar opgevuld. Maar goed: Uden heeft ook altijd kunnen draaien zónder V&D. De ontwikkeling dat V&D naar Uden kwam was een belangrijke, maar het Udense winkelcentrum is sterk genoeg om zonder V&D verder te draaien."
 

Lees het complete artikel woensdag in Udens Weekblad. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant