Bewoners van de Kornetstraat gingen woensdagavond in gesprek met Area.
Bewoners van de Kornetstraat gingen woensdagavond in gesprek met Area.

Bewoners boos door komst vluchtelingen

Wonen 649 keer gelezen

UDEN | De bewoners van de Kornetstraat in Uden zijn boos. In hun buurt worden vier vluchtelingen gehuisvest en de huidige bewoners zijn bang dat dit voor problemen gaat zorgen.

"Het geeft een onveilig gevoel", aldus bewoner Rolf Roose. "Het grootste probleem dat wij als kopers van de Kornetstraat ervaren is dat het zo goed als zeker is dat onze woningen in waarde zullen dalen en onverkoopbaar worden als er bij ons in de rij koopwoningen statushouders komen wonen." Toen hij van het nieuws hoorde, ondernam hij samen met zijn buren actie. Ze zamelden handtekeningen in.

De woning werd voorheen verhuurd door woningstichting Area. Aan de bewoners is verteld dat het huis verkocht zou worden, maar dat besluit werd teruggetrokken door het toenemende aantal vluchtelingen in heel Europa. "Deze woning is groot en daarom geschikt voor kamerverhuur", aldus Barry Boerekamp, verhuurmakelaar bij Area. "Er worden hier vier personen gehuisvest. We willen het liefst jongeren onder de 25, 30 jaar van dezelfde afkomst en met dezelfde religie."

Volgens Boerekamp is er geen andere optie. "De aantallen zijn de laatste jaren flink gestegen. In 2014 waren het er 35 tot 40, het jaar daarna al zeventig en in 2016 verwachten we tenminste 140 personen te moeten huisvesten. We zijn bezig om woningen te bouwen, maar de stroom van vluchtelingen is zo groot dat we wel extra maatregelen moeten nemen."

Roose is niet van plan om zich bij het besluit neer te leggen. Woensdagavond ging hij samen met zijn buren in gesprek met Area. Bij dat gesprek was ook een afgevaardigde van de gemeente en iemand van Vluchtelingenwerk aanwezig. "We gaan bezwaar aantekenen bij de gemeente en als dat niet helpt, spannen we een rechtszaak aan." 

Lees meer in het Udens Weekblad van vrijdag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant