De V&D is failliet. Wat er met het filiaal in Uden gaat gebeuren is nog niet bekend.
De V&D is failliet. Wat er met het filiaal in Uden gaat gebeuren is nog niet bekend.

Winkelend publiek wil V&D niet missen

Centrum 171 keer gelezen

UDEN | Het moest de publiekstrekker worden van het Udense centrum, maar de V&D verkeert in zwaar weer. De winkelketen werd vorige maand failliet verklaard en de toekomst is onzeker. Het winkelend publiek zou het een groot verlies vinden als de V&D uit het straatbeeld zou verdwijnen.

Meneer en mevrouw Van der Horst hebben net inkopen gedaan bij de winkel. "Ik zou het ontzettend jammer vinden als de V&D verdwijnt, maar er is nog niets zeker!" Ook de vriendinnen Leida van Laarhoven en Rieky van Uden zou het jammer vinden als de winkelketen haar deuren moet sluiten. "Ik begrijp het niet, deze winkel heeft zoveel geld gekost", zegt Leida.

Maar wat zou er in de plaats kunnen komen voor de V&D? Rieky heeft wel een idee. "De Primark of de Mediamarkt. Maar ik weet niet of dat een goed beeld is voor het Udense winkelcentrum", zegt ze. "De Primark zou wel veel mensen van buiten trekken", vult haar vriendin aan. 

Bedrijfsleidster Lynn van Keijzerswaard merkt dat de klanten meeleven met het personeel. "Sommigen komen kaartjes brengen." Ook voor het personeel is nu nog alles onduidelijk. "Er zijn soms moeilijke momenten, we zijn allemaal ontslagen. We proberen de winkel zo goed mogelijk te runnen en hebben steun aan elkaar. Voorlopig zetten we gewoon onze schouders eronder en laten we zien dat we de mooiste winkel van het land hebben!"

Lees meer in het Udens Weekblad van vrijdag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant