Afbeelding

Speciale laad- en lostijden in Neringstraat en Promenade

Centrum 847 keer gelezen

UDEN | Voor de veiligheid van het winkelend publiek op de Promenade zijn er vanaf 15 februari 2016 speciale tijden ingesteld waarop winkels bevoorraad mogen worden via de Neringstraat.

De laad- en lostijden voor vrachtwagens langer dan 6 meter zijn op zaterdag tot en met donderdag tot 11.00 uur en na 18.00 uur en op vrijdag tot 11.00 uur en na 21.00 uur. Voertuigen korter dan 6 meter mogen op alle tijden de winkels bevoorraden. Voertuigen kunnen rijden tot de beweegbare paal ter hoogte van de Promenade. Buiten de laad- en lostijden is de Promenade een voetgangersgebied. Ook fietsen is dan niet toegestaan.

Voor laden en lossen aan de Promenade gelden dezelfde regels als in de Neringstraat. Leveranciers kunnen tot 11 uur vanaf de Neringstraat naar de Promenade rijden om te lossen. Daarna kan het laden en lossen op de laad- en loshaven aan de Pastoor Spieringstraat plaatsvinden. Inrijden vanaf de Pastoor Spieringstraat naar de Promenade is niet toegestaan.

Voertuigen langer dan 6 meter mogen laden en lossen van zaterdag tot en met donderdag tot 11.00 uur en na 18.00 uur en op vrijdag tot 11.00 uur en na 21.00 uur. Buiten deze tijden is het niet toegestaan de Neringstraat West in te rijden. Dit omdat zij niet kunnen keren, wat dan noodzakelijk is om de Neringstraat via de Kastanjeweg weer uit te rijden.

Voertuigen korter dan 6 meter kunnen 24 uur per dag gebruik maken van de Neringstraat West. Buiten de laad- en lostijden kunnen zij keren en uitrijden via de Kastanjeweg. Tijdens laad- en lostijden kan dit via de Promenade.

In de Neringstraat West zijn geen parkeerplaatsen meer. De parkeerplaatsen zijn weggehaald om het tweerichtingsverkeer, het laden en lossen en het keren op de weg mogelijk te maken. Vergunninghouders, bewoners en ondernemers, kunnen gebruik maken van de betaalde parkeerplaatsen van het parkeergebied Centrum Noord of een abonnement afsluiten voor parkeergarage Promenade. Parkeergelegenheden op particuliere terreinen aan de Neringstraat West blijven uiteraard bereikbaar. Buiten de laad- en lostijden is uitrijden mogelijk via de Kastanjeweg. Binnen laad- en lostijden kan dit via de Promenade.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant