De mentoren van het Udens College.
De mentoren van het Udens College.

Yolande van den Acker maakt kans op Onderzoeksprijs Fontys

Onderwijs 485 keer gelezen

UDEN | Yolande van den Acker maakt sinds 2012 als leerlingcoach in de sector havo/vwo deel uit van het zorgteam van het Udens College. Ze maakt nu kans op de Onderzoeksprijs van Fontys. De winnaar wordt 11 maart bekendgemaakt tijdens een conferentie bij Fontys in Tilburg.

In haar functie voert Yolande gesprekken met leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte. Om haar theoretische kennis te verdiepen en zich verder te ontwikkelen besloot ze om de opleiding Master Special Educational Needs (MSEN) te gaan volgen. Haar onderzoek sluit aan bij de totstandkoming van een nieuw zorgbeleid op het College. Daarbij is gekozen voor het oplossingsgericht werken. Het doel daarvan is om meer verantwoordelijkheid voor het eigen leerproces bij de leerling te leggen. Vijf mentoren van de onderbouw HAVO-VWO klassen van het Udens College hebben met behulp van dit onderzoek ontdekt wat ze nodig hebben om beter aan te sluiten bij de extra ondersteuningsbehoeften van leerlingen. Ze hebben ontdekt hoe ze het eigenaarschap van leerlingen, vanuit een oplossingsgerichte houding kunnen bevorderen.

De conferentie vindt plaats op vrijdagmiddag 11 maart in het Mollergebouw aan de Prof Goossenslaan in Tilburg. Aan het eind van de dag is de bekendmaking van de winnaar van de Onderzoeksprijs. De prijs bestaat uit een bedrag van € 1000,00. De tien genomineerde onderzoeken zijn samengevat in het magazine 10XBETER!. Staatssecretaris Sander Dekker schreef het voorwoord voor de uitgave. Meer informatie en aanmelden voor de conferentie kan via de website www.fontys.nl/oso.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant