Ook de Dixons verdwijnt binnenkort uit het straatbeeld van Uden.
Ook de Dixons verdwijnt binnenkort uit het straatbeeld van Uden.

"Dadelijk hebben we geen winkelcentrum meer"

Algemeen 543 keer gelezen

UDEN | Na de V&D, de Perry Sport, de Aktiesport en de Schoenenreus werd deze week bekend dat ook de Dixons is omgevallen. De elektronicaketen sluit de winkels, maar gaat door met de online verkoop. Het centrum van Uden poppen de leegstaande panden als paddenstoelen uit de grond en dat baart het winkelend publiek zorgen. "Dadelijk hebben we geen winkelcentrum meer."

Nell Derks weet wel waar het aan ligt. "Ik geef de jeugd de schuld. Zij kopen alles op internet. Daardoor moeten veel winkels de deuren sluiten en dat kost veel mensen veel tranen. Het is overigens toch ook veel leuker om iets in een winkel te kopen, dat is veel persoonlijker."

Wereldwinkel
Zelf werkt ze in de Wereldwinkel in Uden en ook die moet eind van volgend jaar noodgedwongen de deuren sluiten. "Dat vind ik heel erg jammer. Je doet het met veel liefde en plezier, vooral ook voor de mensen in de derdewereldlanden." Maar bij de pakken neer gaan zitten doet Nell niet. "Ik loop wel weer ergens tegenaan."

Internet
Een andere winkelende mevrouw die liever anoniem blijft, vraagt zich af hoe erg het nog wordt. "Door de opmars van het internet hebben we dadelijk misschien geen winkelcentrum meer. In andere steden, zoals Den Bosch, zie je precies hetzelfde. Steeds meer panden staan leeg. Misschien komen er in de toekomst meer kleine zaakjes en boetiekjes. Maar dat de V&D naar Uden is gekomen, is gewoon een absurde actie!"

Hoge huren
Ook mevrouw Verbossen hoopt dat er meer kleine zaakjes in het centrum van Uden komen.
"Er zijn best wel winkels die we missen, maar voor kleinere ondernemers is het heel moeilijk om het hoofd boven water te houden. Misschien zou het helpen als de huren wat naar beneden gaan. Uiteindelijk ben ik niet bang dat het winkelcentrum in Uden verdwijnt, want het vult elkaar toch altijd weer aan. Voor een winkel die weggaat, komt een andere voor in de plaats."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant