Zo zien de plannen voor het foodcourt eruit.
Zo zien de plannen voor het foodcourt eruit.

Bewoners voeren actie tegen komst foodcourt in Uden

Algemeen 222 keer gelezen

UDEN | De omwonenden zijn helemaal niet blij met het foodcourt dat aan de Rondweg tussen de snelweg A50 en het Van der Valk Hotel Uden-Veghel wordt gerealiseerd. Op 12 maart gaan ze dan ook actievoeren om de plannen tegen te houden.

In het zogenaamde foodcourt worden de McDonalds, KFC en Subway gehuisvest. "Wij krijgen het ene plan na het andere over ons heen, maar het moet voor ons wel leefbaar blijven", aldus een omwonende. "De gemeente Uden richt zich op groen, maar wat moet zo'n hamburgerkeet hier dan?", vraagt ze zich zaf. Bovendien is ze bang dat de huizen in waarden dalen. 

Op 12 maart slaan tegenstanders de handen ineen om actie te voeren. "Om 11.00 uur wordt er een bord onthuld en we hopen ook dat wethouder Peerenboom erbij aanwezig is." Een van de slogans luidt: "Geen vette burger, maar hart voor de burger". 

Wat de omwonenden vooral tegen de borst stuit is een mast van maar liefst 47 meter hoog. "Udenaren realiseren zich volgens mij niet dat die mast van Veghel tot Schaijk te zien zal zijn. Willen we onze mooie kerk als aangezicht van Uden? Of die mast met de logo's van KFC en McDonalds?" 

Eerder schreven ze al een open brief naar de gemeenteraadsleden. "Daar kwam helaas weinig reactie op."

De omwonenden hopen dat er veel mensen bij het protest aanwezig zullen zijn. "Actievoeren is eigenlijk helemaal niks voor ons, maar we gaan het toch doen!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant