Deze Udense leerlingen pakten de eerste prijs in de finale van
Deze Udense leerlingen pakten de eerste prijs in de finale van

Leerlingen Udens College winnen in de finale 'Le français voyage'

Onderwijs 686 keer gelezen

UDEN | Leerlingen van het Udens College hebben de eerste prijs weten te bemachtigen in de finale van de wedstrijd 'Le français voyage'.

Dit is een project waarbij de leerlingen een toneelstuk, een gedicht of een lied moesten opvoeren, uiteraard in het Frans. Het moest wel te maken hebben met het thema 'la mode de vie', oftewel de leefstijl.

Er deden 37 scholen uit heel Nederland mee. "De meeste scholen deden ongeveer met vier à vijf klassen mee", aldus de leerlingen.

De Udense leerlingen hebben een toneelstukje opgevoerd over een vluchteling uit Syrië. "Het ging als volgt, er stonden twee mensen bij een televisie en drie mensen gingen erover discussiëren", vertellen de leerlingen. Na een fikse brainstorm kwamen ze op dit idee. "Daarna hebben we de tekst verzonnen en vertaald en natuurlijk heeft onze leraar Frans het verbeterd."

Ze haalden het tot de finale samen met tien groepjes waarvan vijf van de tweede klas en vijf van de derde klas. "Alle groepjes waren heel goed en we konden gewoon echt niet geloven dat we hadden gewonnen! maar natuurlijk is het wel heel erg leuk", aldus de leerlingen.

Op vrijdag acht april gaat de winnende groep uit Uden naar Den Haag voor een culturele dag. "Wat we daar precies gaan doen, weten wij ook nog niet", leggen ze uit.
In de winnende groep zaten Lisa Engels, Chantal van Geelkerken, Margot Toebes, Kristel van Lieshout en Abi Gopalapillai. Micael Correia is de docent Frans die deze groep zo goed begeleid heeft.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant