Wethouder Ben Tuithof.
Wethouder Ben Tuithof.

Wethouder Ben Tuithof legt werkzaamheden neer

Algemeen 403 keer gelezen

UDEN | Wethouder Ben Tuithof heeft vrijdag zijn ontslag ingediend bij de gemeenteraad. Hij stopt per 6 oktober 2016 met zijn werkzaamheden als wethouder bij de gemeente Uden.

Als reden voor zijn ontslag geeft Tuithof aan dat zijn werkzaamheden als wethouder niet meer te combineren zijn met zijn andere werkzaamheden. De heer Frans van den Berg van Gewoon Uden wordt voorgedragen als zijn opvolger.

Ben Tuithof startte in april 2014 met veel enthousiasme als wethouder van de gemeente Uden. Tot zijn portefeuille behoort onder andere openbare werken, sport, beheer, toezicht en handhaving openbare ruimten. Hij combineert het wethouderschap met de directie van zijn eigen bedrijf.

Ben Tuithof: "Ontwikkelingen in mijn bedrijf vragen steeds meer tijd en energie, waardoor ik niet meer met dezelfde bevlogenheid en zorgvuldigheid mijn rol als wethouder kan vervullen. Ik heb daarom besloten om te stoppen als wethouder." 

Burgemeester Henk Hellegers laat in een reactie weten: "We zijn Ben dankbaar voor zijn inzet en de resultaten die hij voor Uden heeft geboekt. Het is jammer dat we onze collegeperiode niet met de huidige formatie kunnen uitdienen. We hebben echter alle begrip voor de keuze van Ben en respecteren die keuze." 

Terugblik
Ben Tuithof kijk terug op een mooie boeiende periode waarin hij aan veel projecten heeft mogen bijdragen. Zoals de renovatie van de Kerkstraat-Pastoor Spieringsstraat en het Brabantplein, de aanleg van de kunstgrasvelden bij HCU en UDI'19, de plannen voor een volwaardige sporthal bij de nieuwbouw van het Udens College en de afvalinzamelingsproef.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant