Het team van 't Raadhuis.
Het team van 't Raadhuis.

Restaurant 't Raadhuis nu ook geopend met de lunch

Algemeen 240 keer gelezen

UDEN | Eigenaar Marco van Bergen heeft met zijn team vanaf 1 januari hard gewerkt aan het fundament zoals hij dat noemt. "Het moment is daar om de lunch te herintroduceren. Alleen op maandag zijn we nog gesloten".

Het is duidelijk dat er op het woordje nog nadruk ligt.

"Ook op maandag gaan we uiteindelijk weer open, maar dat kan nooit ten koste van kwaliteit gaan. Op het niveau waar we willen werken is kwalitatieve bezetting een vereiste. Een chef-kok kan geen 6 of 7 dagen werken, dat is waanzin. Dus om die zesde en zevende dag ook goed voor elkaar te hebben dient de brigade optimaal op elkaar ingespeeld te zijn. Dat geldt net zo goed voor de voorkant. Ik vind het niettemin geweldig dat we nu al een dag extra open kunnen en vooral dat de lunch weer is toegevoegd!"

Fundament
Als hij praat over het fundament dan doelt Van Bergen vooral op de kwaliteit van het team. Per 1 mei en 1 juni kwamen respectievelijk sommelier Sven Heijkoop en Chef Thijs Berkers. Beide heren met ruime ervaring in de top van Nederland als het gaat om gastronomie.

Over sterrenambities wil Van Bergen het helemaal niet hebben. "Ik hecht persoonlijk weinig waarde aan een dergelijk waardering. Ik weet dat Sven en Thijs lange tijd in sterrenrestaurants hebben gewerkt en daar enorm veel van hebben geleerd. Daar gaan we zeker ons voordeel mee doen. We zijn het er met elkaar over eens dat een opsteker van Michelin niet het voornaamste is. De enige echte waardering waar wij het voor doen is de waardering van onze gasten. Gasten die met een voldaan gevoel bij ons vertrekken, om daarna ook weer terug te komen en hier enthousiast over praten met vrienden en relaties."

Interieur
Naast de investeringen in het team verving Van Bergen in het eerste kwartaal het interieur. Van Oort leverde leren fauteuils. "Comfortabel zitten tijdens een diner vind ik echt een voorwaarde, dus daarom hebben we die keuze vrijwel direct gemaakt".

Toekomst
Hoewel hij niet alles wil prijsgeven lijkt het duidelijk dat 't Raadhuis het komende jaar een metamorfose zal ondergaan.

"We willen van binnen naar buiten werken. Wanneer het van binnen niet klopt dan kan ik de verpakking wel vernieuwen maar dan heeft het wat mij betreft geen kans van slagen. Ik besef aan de andere kant heel goed dat wanneer we alles goed hebben staan een investering in de algehele uitstraling zeker voor een extra boost zal zorgen. Het moet er natuurlijk ook gewoon mooi, eigentijds en sfeervol uitzien. Daarom hebben we naast de stoelen nu reeds het tafellinnen vervangen en nieuwe verfrissende keuzes gemaakt met eigentijds kunst van Ingeborg Herckenrath."

Meer informatie
Voor meer informatie kijk op de website www.raadhuisuden.nl.

't Raadhuis is gevestigd aan Markt 1A in Uden. Voor reserveringen neem contact op via 0413 – 257 000 of info@raadhuisuden.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant