Robin van Soest (links) en Patrik Puyn (rechts) bij een eerdere carnavalseditie (foto: Ton de Wit)
Robin van Soest (links) en Patrik Puyn (rechts) bij een eerdere carnavalseditie (foto: Ton de Wit) Foto: Ton de Wit

Feestpaleis op carnavalsmaandag- en dinsdag

Carnaval 2.280 keer gelezen

UDEN | Voor het vierde jaar op rij organiseren Robin van Soest van café Sergeant Peppers en Patrik Puyn van Café De Preek het Feestpaleis op de Markt. Dit doen ze in samenwerking met CS de Knoerissen en elf andere horecazaken.

Vier jaar geleden ontstond bij de twee horecamannen het idee voor het Feestpaleis. "De tent die in het weekend al op de Markt staat, was altijd op maandag en dinsdag dicht", vertelt Patrik. "De cafés kregen ook minder bezoekers, want er is op maandag en dinsdag gewoon minder animo voor carnaval." Met het Feestpaleis hoopten ze meer volk naar Uden te trekken. "We gingen aan de slag om andere horecazaken mee te krijgen in dit idee. Toen dat uiteindelijk lukte, kon het doorgang vinden. Het sloeg meteen aan. We hebben altijd een soort festivalachtig programma, met flink wat variatie. Elk jaar proberen we weer beter te worden, of in ieder geval het vorige jaar te evenaren."

Line-up
Ook dit jaar is er weer hard gewerkt om met mooie artiesten voor de dag te komen. "We hebben weer een dikke line-up. Op maandag komen feestzanger Marco Kraats, dj-duo Layla en Martijn en Arno Kolenbrander, een Nederlandstalige zanger. Als hoofdact staat coverband Popgunnn op het podium. Zij stonden met Koningsdag ook al in het park in Uden en spelen allerlei covers, van rock tot dance en hiphop." Op dinsdag komt er wel een heel bijzondere act langs. "DJ Pat en MC Rob gaan dan de hele tent op z'n kop zetten", lacht Patrik. "Deze twee dj's zijn welbekend in het Nederlandse festivalleven. Dat mag je dus niet missen." Daarnaast vult coverband de Party Criminals de avond, samen met de dj's van It All Started In The Nineties en het duo de Deurzakkers. Heavy Hoempa, de Hofkapel en Broadway Brass sluiten de carnaval af.

Entree
Op maandag 12 februari is de entree voor de hele avond één muntje. Een muntje kost 2,50 euro. Het feest duurt dan van 20.00 uur tot 01.00 uur. Op dinsdag begint het programma al om 17.00 uur. Tussen 17.00 uur en 18.00 uur is er gratis entree, daarna moet iedereen één muntje betalen om binnen te kunnen. De horecabedrijven die meedoen zijn Ons Caffeej, Café De Preek, Hotel Brasserie Verhoeven, Party Centrum Market Place, De Vrolijke Koster, Café Sergeant Peppers, Carrousel, Café 't Stulpke en Markant Uden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant