Logo kliknieuws.nl/uden
De optocht van de Smouskes uit Zeeland
De optocht van de Smouskes uit Zeeland
Carnaval

55-jarige Smouskes onthullen Jubileumhoogheden

  •   keer gelezen   Carnaval

ZEELAND | Het Zeelandse carnavalsseizoen 2018/2019 gaat bijna van start. Dit jaar belooft een speciaal jaar te worden, want De Smouskes bestaan 55 jaar.

Op vrijdagavond 9 november worden de Jeugdhoogheden onthuld bij De Heische Tip. Een dag later, op zaterdag 10 november, worden in Ambianz de Hoogheden van De Smouskes onthuld. Elf koppels hebben zich de afgelopen maand voorgedaan als prins en prinses van het Smousenrijk, maar wie zijn de échte? Al een maand lang staan er in elf Zèllandse tuinen kleurrijke borden van een prinsensteek met de tekst 'Woont hier de echte prins?'. De geruchtenmachine draait op volle toeren. Via de vernieuwde Facebookpagina van De Smouskes stellen de kandidaatkoppels zich voor en daarnaast is er een prinsenpoll waar iedereen op zijn of haar favoriet kan stemmen. Elke week worden hiervan de tussenstanden bekend gemaakt. Zouden de cryptische hints die hier en daar langskomen de stemmers op andere gedachten brengen?

Prinsonthulling
Met de prinsonthulling op zaterdag 10 november pakken De Smouskes wederom groots uit, vanaf 20:30 uur in de zaal van Ambianz. Vanaf 22.20 uur start er een spannende afvalrace tussen de elf kandidaatkoppels, waarna de nieuwe Jubileumhoogheden van De Smouskes onthuld worden. De entree is gratis.

Jeugdhoogheden
Op vrijdag 9 november wordt eerst afscheid genomen van de Jeugdhoogheden van het afgelopen jaar. Daarna zullen de nieuwe Jeugdprins, Jeugdprinses, Adjudant(e) en Nar(rin) bekend gemaakt worden. Het nieuwe thema van de jeugdcarnaval is 'Bij De Smouskes is het altijd feest!'. Deze avond begint om 19:00 uur en de zaal is open vanaf 18:30 uur. Alle kinderen, ouders en grootouders zijn welkom. Ook hier is de entree gratis en krijgen de kinderen een traktatie.

Informatie
Voor meer informatie over de onthullingen en alle activiteiten rondom het jubileumjaar kun je terecht op de website www.smouskes.nl en www.facebook.com/smouskeszeeland.

Meer berichten