Logo kliknieuws.nl/uden
Het MRK
Het MRK (Foto: Ad van de Graaf)
Carnaval

Vrijwilligers Museum voor Religieuze Kunst gekozen als Verdienstelijke Udenaren 2019

  •   keer gelezen   Carnaval

UDEN | Dit jaar wordt er door CS De Knoerissen niet één verdienstelijke Udenaar in het zonnetje gezet, maar een hele groep. Alle vrijwilligers van het Museum voor Religieuze Kunst (MRK) zijn verkozen tot Verdienstelijk Udenaar 2019. Het is voor het eerst dat een hele groep geëerd wordt met het verkrijgen van deze titel.

Vrijwilligers vormen het hart van het MRK, een vast onderdeel van de 'collectie'. Zonder de inzet van de vrijwilligers kan het MRK niet bestaan, ze zouden het ook niet willen. De vrijwilligers zijn de ambassadeurs van de organisatie, de oren en ogen en de verbinding met de Udense gemeenschap. Bovendien beschikken zij over een schat aan ervaring en expertise die voor het MRK echt toegevoegde waarde heeft. Met name in de sfeer en beleving van de bezoekers bieden de vrijwilligers meerwaarde. Vrijwilligers van het MRK zijn vaak tien jaar of langer actief bij het museum. 

Het meest zichtbaar zijn de publieksfuncties bij het MRK, zoals taken als entreebalie, museumcafé (De Refter) en het team aan museumdocenten (educatie), gastvrouwen en rondleiders. Maar er zijn nog tal van andere teams, die wellicht minder direct zichtbaar zijn, maar minstens zo belangrijk. Denk dan aan het team techniek en onderhoud, de kruidentuin, bibliotheek en onderzoek en collectie. Ook de administratie, zowel de financiële administratie als bijvoorbeeld de administratie van publieksactiviteiten of groepsontvangsten, wordt bij het MRK door vrijwilligers uitgevoerd.

Naast de eretitel Verdienstelijk Udenaar 2019 ontvangt de groep vrijwilligers van het MRK ook het ereschild en een beeld van de Udense Kunstenaar Ton Jansen. Als blijk van waardering mag de groep dit beeld een jaar lang in bezit houden tot de volgende Verdienstelijk Udenaar gekozen wordt. De vrijwilligers krijgen als groep dan een replica van dit origineel. Dit beeld ontvangen zij tijdens de 60+ zitting op donderdag 28 februari in de theaterzaal van Markant Uden.
 

Meer berichten