Logo kliknieuws.nl/uden
Een drukte van jewelste tijdens een eerdere editie van de kroegentocht (foto: Jason Setzer)
Een drukte van jewelste tijdens een eerdere editie van de kroegentocht (foto: Jason Setzer)
Carnaval

De Ujese Kroegentocht: hét startschot voor carnaval

  •   keer gelezen   Carnaval

UDEN | Ujese carnaval is geen carnaval meer zonder de Ujese Kroegentocht. Zaterdag 2 maart staat de achtste officiële editie weer op het programma van de leukste kroegentocht in de regio. Dit jaar belooft het nog gezelliger te worden dan dat het al was.

De organisatie van de Ujese Kroegentocht is weer druk in de weer om het de bezoekers zo aangenaam mogelijk te maken. ''Het is iedere keer weer een uitdaging om te kijken waar de kansen liggen. Dit evenement is voor vele hét startschot voor carnaval. Daarom moeten wij alles uit de kast halen om de mensen in carnavalssferen te brengen. Dat maakt het ieder jaar weer een mooie uitdaging.'', aldus voorzitter Caine Doedée. In de afgelopen paar jaar is de Kroegentocht uitgegroeid tot een begrip in Uden en omstreken. Caine denkt wel te weten waarom het aanslaat bij het publiek. "Officieel is het zaterdag nog geen carnaval, dus worden er niet veel activiteiten georganiseerd. Daardoor hebben mensen geen idee wat ze moeten doen. Doordat wij de zaterdag gepakt hebben als dag, wordt in Uden nu officieus al zaterdag carnaval gevierd!''

Voordeel
De carnavalsvierder heeft dit jaar nog meer voordeel dan vorig jaar. Een kaart voor de Kroegentocht kost dit jaar 22,50 euro. Hiervoor krijg je maar liefst elf consumpties. Dit jaar doen er elf horecazaken mee met de Kroegentocht: Ons Caffeej, 't Stulpke, Sergeant Peppers, De Vrolijke Koster, L'esperance, Meneer Prinssen, Theater Markant in de Feestent, Verhoeven, De Preek, Market Place en debutant Brouwlokaal Cravt. Door de goede samenwerking tussen horeca en de organisatie kan dit evenement al jaren georganiseerd worden. Aan entertainment geen gebrek, want de kroegentocht telt dit jaar vier verschillende podia. Op deze podia treden de hele dag diverse artiesten op.

Omruilen
Tijdens de editie van 2019 vindt het omruil moment plaats in Theater Markant. Dit is voor zowel de organisatie als voor de bezoekers een groot voordeel." Wij zijn blij met de gastvrijheid van Theater Markant. Zo hebben wij meer ruimte om de kaarten om te ruilen en staan de bezoekers warm en droog in de rij om zijn of haar kaarten op te halen. Een win-win situatie voor iedereen'', aldus een opgetogen voorzitter. De kaarten voor de Ujese Kroegentocht kunnen op zaterdag 2 maart omgeruild worden vanaf 13.00 in Theater Markant.

Informatie
De Ujese Kroegentocht vindt plaats op zaterdag 2 maart van 14.00 uur tot 21.00 uur. Consumpties zijn alleen in dat tijdsbestek in te leveren bij de diverse horecazaken. Om rijen bij de pinautomaten te voorkomen is het handig om genoeg cash geld bij te hebben. Vanaf nu zijn de kaarten te koop via www.ujesekroegentocht.nl en vanaf zaterdag 26 januari ook bij Rokado aan het Mondriaanplein 26 in Uden. Voor het laatste nieuws kun je het Facebook- en Instagramaccount van de Ujese Kroegentocht in de gaten houden, net als www.kliknieuws.nl.

Meer berichten