Logo kliknieuws.nl/uden
De Donderjagers maken herkenbare en aanstekelijke muziek
De Donderjagers maken herkenbare en aanstekelijke muziek
Carnaval

Al 44 jaar carnaval met de Boekelse Donderjagers

  •   keer gelezen   Carnaval

BOEKEL | Carnaval 1975: De Knöllekes in Boekel hebben behoefte aan een eigen kapel. Enkele muzikanten besluiten spontaan muziek te maken op de carnavalsmaandag. Wat later bleek was dit het begin van een kapel die 44 jaar later nog steeds de 'mooiste muziekskes' maakt tijdens carnaval en daarbuiten.

Officieel werd De Donderjagers opgericht op 14 augustus 1975. Dus 2019 is het de 44e carnaval voor de groep. In al die jaren hebben ze niet één keer verstek laten gaan. Als hofkapel van De Knöllekes waren ze steeds paraat. 41 prinsen zijn door De Donderjagers begeleid.

Sinds enkele jaren zijn ze niet meer actief als hofkapel. Toch zijn ze elke carnaval nog actief, ook buiten carnavalstijd. Vele festivals en braderieën konden rekenen op hun deelname. Landelijk bekend werden De Donderjagers als 'Leontien van Moorsel band'. Vele wielerwedstrijden werden opgeluisterd. Meer dan twintig keer waren De Donderjagers in het buitenland te vinden. Hoogtepunt in de carrière was hun optreden in het Heineken Holland House tijdens de Olympische Spelen in Barcelona, en het optreden in Hamilton en Toronto in Canada. Ook voor enkele televisie optredens werden De Donderjagers al gevraagd.

Opmerkelijk is het feit dat het verloop van muzikanten in de kapel zeer klein is. Toon en Henk zijn al vanaf het eerste uur gewaardeerde krachten. Diverse mannen zijn al meer dan 35 jaar lid. 44 jaar Donderjagers wordt het hele jaar gevierd, te beginnen met 44 jaar carnaval.

Meer berichten