Logo kliknieuws.nl/uden
Carnaval

Broers Stan en Roel Rijkers nieuwe Prins en Adjudant CV De Pepper

  •   keer gelezen   Carnaval

UDEN | Onder begeleiding van Vorst Thomas Egelmeer, de Raad van Elf en Oud-Prinsen vieren de broers Stan en Roel Rijkers het komend jaar carnaval als Prins en Adjudant van CV De Pepper. Ze zijn carnavalszaterdag onthuld in een stampvol Café Sergeant Peppers. Het is voor het eerst dat de vereniging twee broers als hoogheden onthult.

Stan Rijkers is 40 jaar en heel zijn leven woonachtig in Uden. Al vanaf 1999 is Stan verbonden met café Sergeant Peppers: eerst was hij hier af en toe eens te vinden om met vrienden een biertje te nuttigen, maar rond oktober dat jaar is hij begonnen hier te werken als ober. Na een korte pauze tussen 2008 en 2011 is hij in 2015 definitief gestopt. De kans is dus erg aannemelijk dat je bij een bezoek aan Café Sergeant Peppers een drankje van Prins Pepper XXI hebt ontvangen. 

In het dagelijks leven is Prins Pepper de 21e werkzaam bij installatiebedrijf Willems Uden en is hij vader van drie kinderen: Sally, Christy en Collin. Samen met zijn vriendin Saskia, die woonachtig is in Sint-Oedenrode, hebben ze een mooi groot samengesteld gezin. Ook Saskia heeft drie kinderen: Sterre, Isis en Kay. De liefde tussen Saskia en de nieuwe prins is, hoe kan het ook anders, begonnen in Café Sergeant Peppers. Hier hebben ze elkaar nu bijna twee jaar geleden voor het eerst ontmoet. Het Prins zijn heeft Stan al af kunnen kijken van vele Prinsen die hem zijn voor gegaan in de Pepper, maar vooral van zijn zoon die een paar jaar geleden de 49ste Jeugdprins was bij Carnvalsstichting De Knoerissen. 

Verder houdt de nieuwe Prins van hardlopen en wielrennen: met zoonlief Collin, Saskia en een hoop enthousiasten studenten en begeleiders van het Udens College gaat hij voor het goede doel deelnemen aan de Alpe d´HuZes. Ook koken, stedentrips en het bezoeken van concerten zijn hobby's van de kersverse Prins.

Adjudant
Roel Rijkers (37) is een echte Udenaar. Weliswaar geboren in Oss, maar dat kwam omdat ziekenhuis Bernhoven Uden toen nog niet bestond. Hij is opgegroeid aan de Vlosstraat in Uden bij ouders Jan en Emmy Rijkers. Inmiddels woont hij al weer 12,5 jaar samen met zijn vriendin Rianne Verwegen, uiteraard gewoon in hun eigen Uden. Samen hebben zij twee hele lieve kindjes: Maud (7) en Jip (5). Ook zij zijn gek zijn op carnaval. 

In het dagelijkse leven werkt Roel als Spacemanager bij Jumbo Supermarkten in Veghel. Wanneer hij tijd over heeft sport hij graag. Van jongs af aan voetbalde Roel bij Udi'19 waar hij de laatste jaren met heel veel plezier in het vriendenelftal 'het Zesde' heeft gespeeld, waarvan café Sergeant Peppers overigens jarenlang de sponsor was. Sinds een half jaar hangen de voetbalschoenen (met noppen) aan de wilgen en sport hij bij Sportstudio Next Level en zaalvoetbalt hij, als het even, kan bij Sanden Sports. Naast zijn gezin en het sporten houdt hij van een speciaalbiertje, muziek en natuurlijk een goei feestje. Dat carnaval 2019 een scherp feest wordt staat voor hem al vast. Want hoe gaaf is het om dit als trotse Adjudant samen te mogen vieren met zijn broer Prins Pepper de 21e.

Het is nog heel ver weg, maar op zondag 17 november is er de gelegenheid om vanaf 13.11 uur de nieuwe Prins Pepper en zijn Adjudant te komen feliciteren in Café Sergeant Peppers.
 

Meer berichten