Logo kliknieuws.nl/uden
The Big Event, waarbij ook de nieuwe Prins Porcus wordt onthuld. (foto: Frans Geenevasen)
The Big Event, waarbij ook de nieuwe Prins Porcus wordt onthuld. (foto: Frans Geenevasen)

Aftrap nieuw carnavalsseizoen in ander jasje

  •   keer gelezen   Carnaval

UDEN | Het carnavalsseizoen 2019-2020 begint op maandag de 11e van de 11e. Het weekend ervoor draait C.S. de Knoerissen al warm met twee (ver)nieuw(d)e evenementen.

Het soiree, dat voorheen op de eerste zondag van oktober plaatsvond, vindt plaats op vrijdagavond 8 november. De avond staat in teken van het installeren van nieuwe leden, overhandigen van de Prinsenwijn en het bekendmaken van het nieuwe motto. Naast deze formaliteiten wordt het vooral een feestavond. DJ Tommy Santo staat achter de draaitafels en zijn energieke beats zullen iedereen naar de dansvloer trekken.

Vùrvoejere
Op zaterdagmiddag vindt er een volledig nieuw evenement plaats op de markt in Uden. Vanaf 15.00 uur start Vùrvoejere. Tijdens Vùrvoejere kan iedereen letterlijk proeven aan het nieuwe carnavalsseizoen. Het eten wordt verzorgt door Big Boys Quality. En de sfeer wordt helemaal compleet met de volgende line-up: Chief Cherry Bigband, De Knoerissen Hofkapel, Leuk da ge d'r band, Keienkraôkers en DJ Color Notes.

Paalzetten
Verder ziet de zaterdag eruit zoals je dat van C.S. de Knoerissen gewend bent. In de ochtend worden de mottopalen gezet bij bevriende verenigingen. Om 12.00 uur wordt de mottopaal in het centrum onthuld.

The Big Event
Tussen 13.00 uur en 14.00 uur start diezelfde dag in Theater Markant het jeugdevenement The Big Event, met optredens van de Udense Jeugd en de onthulling van de nieuwe Prins Porcus. Alle evenementen zijn gratis en voor iedereen toegankelijk. Meer weten? Volg dan C.S. de Knoerissen op Facebook en Instagram...

Meer berichten