Logo kliknieuws.nl/uden

Wie zijn de nieuwe Hoogheden van De Smouskes?

  •   keer gelezen   Carnaval

ZEELAND | Het is weer bijna zover: de nieuwe Hoogheden van De Smouskes worden op zaterdag 9 november onthuld. Maar… wie is de nieuwe prins? En niet onbelangrijk: waar woont de nieuwe prins?

Al een paar weken schieten de borden met steken en de tekst 'Woont hier de echte Prins' als paddenstoelen uit de grond en verdwijnen ze ook weer. Voorgaande jaren stonden er elf steken in elf voortuinen. Dit jaar wisselen de steken wekelijks of soms nog sneller van voortuin tot op de dag van de onthulling. En op elke plek waar een steek staat of stond, zou zomaar de aanstaande prins van De Smouskes kunnen wonen. Op zaterdag 9 november gaan we erachter komen wie deze carnaval de scepter zwaait over het Smousenrijk. Het zal weer een spannende onthulling worden, maar met een geheel nieuwe opzet. Na de onthulling zal de zaal nogmaals op z'n kop worden gezet door een speciale gastartiest. Het feest barst los vanaf 20.30 uur in de grote zaal van Ambianz, Kerkstraat 60A in Zeeland. De entree is gratis.

Smouskes got talent!
Houd jij van zingen, dansen, feesten, plezier maken, gek doen? Dan heb je geluk! Het jeugdcarnaval van De Smouskes heeft namelijk een leuk thema voor dit jaar: Smouskes Got Talent! Het tipje van de sluier van al je feesttalenten mag je alvast oplichten op vrijdag 15 november. Op deze avond worden bij De Heische Tip de nieuwe Jeugdhoogheden onthuld. Dit jaar staat de onthulling van de Jeugdhoogheden dus niet vóór de onthulling van de grote Hoogheden op het programma, maar een klein weekje later. De zaal van De Heische Tip gaat om 18.30 uur open en het spektakel begint om 19.00 uur. De entree is gratis. Alle leerlingen op de Zeelandse basisscholen ontvangen een entreekaart waarmee zij ook een gratis traktatie ontvangen. Heb je geen entreekaart ontvangen of zit je op een andere school? Mail je gegevens door naar jeugd@smouskes.nl en dan wordt ervoor gezorgd dat jij ook een kaart krijgt. Nadat de hoogheden en de jeugdhoogheden zijn onthuld, volgt er een feestelijke receptie. Deze vindt plaats op zondag 24 november bij Het Witte Huis. Iedereen is welkom. Kijk ook op www.smouskes.nl.

Meer berichten